Bige László: Márki-Zay az előválasztásoknál kért némi aprót

2021. november 12. – 21:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter volt az ATV-s Egyenes beszéd egyik vendége péntek este, ahol arról beszélt, hogy korábban Bige László vállalkozó azt mondta, bármekkora támogatást hajlandó Márki-Zaynak adni, és már korábban is támogatta a kampányát.

Bárkinek elfogadom a támogatását, de cserébe csak tisztességes kormányzást ígérhetek – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a műsorban. „Számomra teljesen elfogadhatatlan” – mondta arról, hogy valaki támogatásért cserébe valamilyen ellentételezést vár, akár kedvező üzletet.

A műsorban korábban Bige László is szerepelt, ő azt mondta, Márki-Zay „az előválasztásoknál kért némi aprót”. „Felajánlottam neki, hogy amennyiben igényt tart rá, megtámogatom a kampányát” – mondta. A némi apró Bige dimenziójában több millió forintot jelent.

„Még nem gondolkodtam ebben, de nagyon örülök neki, természetesen minden támogatásra szükségünk van. Eddig minden kampányomat támogatásból finanszíroztam, amivel eddig mindig elszámoltam” – mondta Márki-Zay a saját műsorrészében arról, hogy mit szól Bige felajánlásához.

Szóba került az is, hogy mennyire radikális módszereket alkalmazna Orbán rendszerének lebontására. „Semmiféle felhatalmazás nem kell ahhoz, hogy amit a fideszes alkotmánybíróság elfelejtett kimondani, hogy amit Orbán Viktor az elmúlt években csinált, az még a fideszes alaptörvény szerint is alkotmányellenes” – mondta erről. „Ezt nem tette meg, mi majd megtesszük most” – tette hozzá.

„Egy alkotmányt kellene elfogadnia a magyar nemzetnek” – mondta a műsorban. A választás előtt tesznek javaslatot az alkotmányra, bejelentik, hogy alkotmányozni szeretnének, és népszavazással szeretnék jóváhagyni. Ennek érdekében létrehoztak egy közjogi tanácsadói testületet. A tervek szerint január végére szeretnék, hogy meglegyenek a leendő alkotmány alapjai, amit ismertetnének is a választókkal.

„Csak ugyanolyan módszerekkel lehet lebontani, ahogy ezt a rendszert létrehozták. Nem lehet mást alkalmazni, csak jogállami eszközöket” – mondta ehhez a témához kapcsolódóan Bige László a saját műsorrészében.

Korábban az is felmerült, hogy Márki-Zay egy hetedik frakciót szeretne létrehozni az egyelőre hat frakcióból álló ellenzéki tömörülésben. Erről annyit mondott, hogy nem a Mindenki Magyarországért Mozgalom alakulna párttá, hanem valószínűleg az Új Világ Néppárt, valamint a Gémesi György-féle Új Kezdet párt összeolvadásából jönne létre egy új konzervatív párt, amibe várják a kiábrándult fideszes, KDNP-s, MDF-es választókat.

Azt is elmondta a műsorban, hogy ehhez a formálódó párthoz a brüsszeli útján az Európai Néppárt támogatását is kérte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!