24.hu: Mészáros tízmilliárdos bizniszt kötött a hatóságok által üldözött Bige Lászlóval

2022. február 8. – 07:39

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben a kormány, különböző hatóságok és a propagandamédia is rászállt a milliárdos műtrágyagyáros Bige Lászlóra – Nagy István agrárminiszter egészen odáig ment, hogy szerinte Bige felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak –, addig az ország leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrincnek nem okoz gondot, hogy tízmilliárdos üzletet kössön a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter kampányát nyíltan támogató Bigével.

A 24.hu értesülései szerint a Mészáros érdekeltségébe tartozó Agrolink Zrt. decemberben és januárban több tételben összesen 10,5 milliárd forint értékben vett műtrágyát a Nitrogénművek Zrt.-től, ráadásul készpénzes előrefizetéssel.

A Mészáros és Bige közti üzlet annak fényében különösen érdekes, hogy az ügyészség börtönt, pénzbüntetést, közügyektől eltiltást kér Bigére egy hűtlen kezelési ügyben, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 11 milliárd forintra büntette a Nitrogénművek Zrt.-t, Nagy István agrárminiszter pedig 36 milliárd forintos károkozással vádolta meg Bigét.

Az már csak plusz adalék, hogy a Lázár János vezette Mezőhegyesi Ménesbirtok nem Bige, hanem Csányi Sándor cégét választotta műtrágyabeszállítónak.

Az üzlet miatt megkérdezett Agrolink Zrt. konkrétumok nélkül reagált: „A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével is foglalkozó AgroLink Zrt. minden olyan céggel partneri viszonyra törekszik, melyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy integrátori vállalatunk a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsa a vele szerződésben lévő gazdálkodóknak.” A Nitrogénművek Zrt. oldaláról csak annyit közöltek, hogy „üzletfelekről nem nyilatkozhatnak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!