Márki-Zay szerint Orbán csak anekdotázni fog, de ajánlott pár témát az évértékelőjéhez

2022. február 10. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter egy Facebook-videóban reagált arra, hogy Orbán Viktor február 12-én évértékelőt tart. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán „valódi tartalom nélkül, szóvirágokkal tűzdelten” fog anekdotázni a kiváltságos közönségének, és nem az érdemi ügyekről fog beszélni.

Márki-Zay több dolgot is felsorolt, hogy szerinte Orbánnak miről kellene inkább beszámolnia:

  • Például a gyenge forintra és alacsony bérekre épülő gazdaságpolitikáról, a magas inflációról és arról, hogy „Magyarország lett az Európai Unió második legszegényebb országa”.
  • „A világ negyedik legrosszabb járványhalálozási statisztikája a miénk. Elveszítettünk 42 ezer embert, mert a kormány elhanyagolta az egészségügyet, nem fizette meg és nem becsülte meg a szakembereket” – mondta.
  • Azt is kiemelte, hogy több százezer idős, hatvan év feletti magyart olyan Sinopharm-vakcinával oltottak be, amit a kínai gyártó nem is tesztelt az időseken, és körükben bizonyítottan kevésbé hatékony a koronavírus-fertőzés ellen.
  • Vagy a családi és üzleti ügyeiről, például vejéről, Tiborcz Istvánról, aki Márki-Zay szerint „sok milliárddal rövidítette meg az ország adófizetőit”.

Márki-Zay Péter egyébként február 16-án tartja a maga évértékelő beszédét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!