A Várkert Bazárban tart évértékelőt Orbán Viktor szombaton

2022. február 10. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor szombaton a Várkert Bazárban tartja az idei évértékelő beszédét – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A Fidesz–KDNP már januárban bejelentette, hogy a miniszterelnök ötven nappal az április 3-i országgyűlési választás előtt, február 12-én évértékelő beszédet fog tartani, ám a helyszínt akkor még nem közölték. Orbán szombati beszéde egyúttal a kormánypárti kampány hivatalos kezdetét is jelenti.

Orbán tavaly a járványhelyzet miatt nem tartott hagyományos évértékelőt, ehelyett a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján adott politikai helyzetértékelést. Orbán évértékelőit hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi, az idei lesz a 23. évértékelő azóta, hogy 1999-ben meghonosította ezt a „műfajt”. A Várkert Bazár hagyományos évértékelő helyszínnek számít, az elmúlt években is itt rendezték ezt az eseményt.

Idén nemcsak Orbán, hanem az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is tart évértékelőt, méghozzá február 16-án.

Egész nap lezárják a Lánchíd utcát

A rendezvény miatt szombaton egész napra lezárják a Lánchíd utcát. A korlátozás több autóbuszjáratot is érint – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

A 105-ös buszok szombaton egész nap, a 916-os és a 990-es buszok pedig szombatra virradó éjszaka a Döbrentei tér és az Alagút utca között a Lánchíd utca helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton járnak. A buszok egyik irányban sem érintik a Várkert Bazár megállóhelyet. Emellett a 105-ös mindkét irányban, a 916-os pedig Pest felé nem érinti a Clark Ádám teret sem, helyette az Attila úton, a 178-as busz Szarvas tér, Dózsa György tér és Alagút utca megállóiban állnak meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!