Nem indul a választásokon a Volner Párt, hogy ne veszélyeztesse „a kommunista utódpártok és a szélsőséges liberálisok elleni győzelmet”

2022. január 31. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

Volner János független képviselő bejelentette, hogy bár egyszemélyes pártjának „további építéséhez nagyon jól jönne a választási kampányban megszerezhető több száz millió forintos állami támogatás”, a közvélemény-kutatási adatokat figyelembe véve

azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon.

A Volner Párt MTI-ben megjelentetett hétfői közleménye szerint ugyanis egy, az 5 százalékos parlamentbe jutási küszöböt el nem érő szerepléssel elvesznének a 2010 előtti Jobbik szellemiségét képviselni kívánó pártra leadott jobboldali voksok, és ez „a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné”.

A döntés számunkra nem lehetett kérdéses: a hazánkat választjuk a megszerezhető állami százmilliók helyett.

A Jobbik egykori képviselőjének, alelnökének 2020. októberben alapított pártja a Jobbikból 2018 után szintén kilépett és szintén saját politikai kísérletbe fogó többi politikust, Varga-Damm Andreát, (az oltásellenes vonatra felpattant Mi Hazánkkal egyébként abszolút mandátumesélyessé vált) Toroczkai Lászlót és Bencsik Jánost is megszólítja:

Arra kérlek benneteket, ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit. Kérlek benneteket, maradjatok ti is hűek a Jobbik Alapító Nyilatkozatának szelleméhez és kövessetek el mindent annak érdekében, hogy a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól megvédhessük Magyarországot!

A róla készült részletes portrénk alapján kalandos élet- és politikai pályát befutó Volner János a közvélemény-kutatók szerint pártja eddigi szereplését nem értékeli sikertelennek, a közlemény szerint a politikai formáció egyéves történelme alatt „országosan ismertté, a politikai élet állandó szereplőjévé, sőt – egyes kérdésekben – alakítójává vált”.

Aktivitásunknak és névválasztásunknak köszönhetően a pártot és annak politikai irányvonalát ismeri a magyar választók háromnegyede, a Volner Párt nevét pedig jelenleg többen ismerik, mint a hatalomra készülő balliberális tömbét.

Ez az alakítószerep egyébként kétségtelen. Volner ugyanis az elmúlt hónapokban több fontos kormánypárti törvényjavaslat megszavazásában is fontos szerepet játszott: 2021 áprilisában többek között az ő külsős támogatásával lett meg a kétharmados többség az ezermilliárdnyi közvagyon alapítványokba szervezéséhez. Sőt, egyfajta törvényhozási strómanként 2020 novemberében ő volt az, aki kezdeményezte a választási törvény Fidesz érdekeinek megfelelő módosítását, amit azután a kormánytöbbség el is fogadott – az országos listaállítás feltételeinek további szigorításával lényegében ez volt a végső érv, ami egységbe kényszerítette az ellenzéket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!