Párttá alakul az exjobbikos Bencsik János mozgalma, a Polgári Válasz

2021. március 04. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Önállóan készül a 2022-es országgyűlési választásokra a Polgári Válasz; a párt saját listát, az egyéni választókerületekben pedig saját jelölteket állít – közölte Bencsik János független országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-vel.

Bencsik János közleménye szerint az elmúlt hónapok történései az eddigieknél is világosabbá tették: a keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg Magyarországon nincs politikai képviselete.

A mozgalom indulása óta sok jelzést kaptak az ország minden részéről, amelyek azt bizonyítják: sokan várják, hogy valaki „felemelje a polgári Magyarország zászlaját, amelyet a Fidesz rég eldobott, a baloldali ellenzék pedig soha nem is hordozott” – írta.

Szerinte a Polgári Válasz nem szolgálja a hatalom érdekeit ellenzéki logó alatt, és nem csatlakozik a hatpárti baloldali ellenzéki összefogáshoz sem. A párt „azokat képviseli, akiket senki más nem képvisel”: a hagyománytisztelő, teljesítményelvű és nemzetben gondolkodó állampolgárokat – tette hozzá.

A párt célja az egymást gyűlölő, mégis egymást életben tartó politikai „szekértáborok” meghaladása. Emellett értelmes és őszinte közbeszédet, érdemi és kulturált vitát szeretnének folytatni, és ugyanezt várják el a közélet minden szereplőjétől. A Polgári Válasz a törvényes rend pártján áll, de a jogszabályok betartásáért cserébe a „hatalom birtokosaitól” példamutatást vár el.

A párt továbbá a mindennapokban kiszámíthatóságot, józan ész szerinti működést, átláthatóságot és ellenőrizhető kormányzást követel – olvasható a közleményben. Bencsik János szerint napról napra egyre több magyar embernek lesz elege „a két nagy politikai tömb alantas mocskolódásából, amely sokszor csak a háttérben kötött alkuk és összefonódások leplezését szolgálja.” A Polgári Válasz az ő hangjuk kíván lenni – hangsúlyozta.
„Sokan vagyunk, csak meg kell találnunk egymást, hogy közösen cselekedjünk hazánkért” – írta a független országgyűlési képviselő.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!