Nem hirdet tovább az Európai Bizottság a megújult Twitteren

2023. november 17. – 20:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A dezinformáció és a gyűlöletbeszéd elmúlt hetekben tapasztalt rohamos terjedése miatt leállítja hirdetéseit az Európai Bizottság az X-en, vagyis a korábban Twitternek nevezett közösségi médiaplatformon, írja az MTI a brüsszeli testület szóvivőjére hivatkozva.

Johannes Brake hozzátette, hogy a Bizottság nem hagyja el az X-et, de azt tanácsolja a szolgáltatóknak, hogy tartózkodjanak a hirdetésektől ezen a felületen, mivel a testületnek aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy a tartalmak nem megfelelő kontextusban jelennek meg.

Az Európai Bizottság októberben hivatalos információkérést küldött az Elon Musk tulajdonában lévő vállalatnak. Választ várnak arra, hogy az Európai Unióban terrorszervezetként nyilvántartott Hamász október 7-én Izrael ellen végrehajtott támadásához kapcsolódó illegális tartalmak és dezinformációs források kezelése megfelel-e a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabálynak. Ez a jogszabály a világ első olyan, a digitális területet szabályozó rendelete, amely elszámoltathatóvá teszi a digitális vállalkozásokat az Európai Unióban, a platformjaikon közzétett tartalmakért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!