A kínai csókgép megmentheti a távkapcsolatokat

2023. február 25. – 19:06

A kínai csókgép megmentheti a távkapcsolatokat

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomásérzékelőkkel, a mozgatómechanikával és az emberi ajkak puhaságát utánzó szilikonpárnával látták el azt a mobiltelefonhoz kapcsolható eszközt, amelynek segítségével csókkal üzenhetnek egymásnak a szerelmespárok.

A Global Times cikke szerint a mobiltelefonhoz bluetoothon keresztül kapcsolható kiegészítőt a Kína keleti részén található Csiangszu tartomány egyetemén fejlesztették ki, majd szabadalmat is jegyeztettek be rá, és jelenleg 14 ezer forintnak megfelelő összegért árusítják, hogy segítsen oldani a távkapcsolatban élő párokban keletkező feszültséget. Hetente százas nagyságrendben adnak el belőle a kínai Taobao piactéren, ahol kritikusai vulgárisnak és hátborzongatónak minősítik.

A távcsókeszköz működés közben – Fotó: Taobao közösségi piactér
A távcsókeszköz működés közben – Fotó: Taobao közösségi piactér

A portálnak nyilatkozó Csien Csung-li, a kütyü formatervezését vezető szakértő azt mondta, tanulmányai alatt távkapcsolatban állt barátnőjével, így csak telefonon tudtak egymással érintkezni, és később ez ihlette a találmányt. A cikk emlékeztet, hogy az új, kínai csókgép nem előzmény nélküli, hiszen 2016-ban, Malajziában már megkonstruálták a Kissengernek nevezett elődjét, ám azt nem látták el az emberi ajkakat imitáló felülettel, csupán szilikonlap segített továbbítani az impulzusokat. Ez utóbbit a The Gadget Show stábja is kipróbálta.

Az új, tenyérbe simuló kínai csókgép előlapján emberi ajkakat formáló modul található, amelyet a felhasználók szájukhoz érintve és azt mozgatva üzenhetnek távol lévő partnerüknek, aki saját eszközének műszájával fogadhatja a sajátos üzenetet. Az élményt fokozza, hogy a felhasználók videóhívást folytathatnak egymással a csóktovábbítás perceiben.

Fotó: Global Times, Taobao

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!