Mohácsi János: A rendszerváltáskor kicsit azt lehetett gondolni, hogy ez az ország kiugrik a...
Mohácsi János színész-rendezőt azok a történetek érdeklik, amelyeket az élet ír. Erről, a rendszerváltásban való csalódásáról és az erdélyi szólásszabadság sziklaszilárdságáról is beszél Veiszer...
Kerekes Vica: Itt fáj az embereknek a létezés
Kerekes Vica, a Hab című film főszereplője elmondja Veiszer Alindának, miért fontos neki, hogy történelmi és mesefilmekben egyaránt játsszon, és egy leszbikus filmszerepe is szóba került.
Figyelembe kéne venni, hogy a repülők zaja rontja az iskolások tanulmányi eredményét
Hajnóczy Csaba zenész, zenetudós Veiszer Alinda vendégeként nemcsak zenei pályafutásáról mesélt, hanem hangökológiai kutatásairól is, amelyek a gyerekek koncentrációzavarára is magyarázatot adhatnak.
Kemény Zsófi: Hiába eszünk napi fél kiló zöldséget, a hírekkel befecskendezzük a mérget a vérünkbe
Kemény Zsófi író, költő, slammer ezen a héten Veiszer Alinda vendége. Szóba kerül a kilátástalanság, amit mind anyagi, mind munka terén érez. Szerinte a generációjának nem lehet Magyarországon se...
Dömötör András ellentmondásos figurának tartja az Operaház főigazgatóját, aki „iszonyú energiákkal...
Dömötör András rendező nyolc évvel ezelőtt írt abszurd utópisztikus darabja vált valósággá a mai Magyarországon. Többek között erről is beszél Veiszer Alinda e heti műsorában.
Nényei Pál: Rengeteg inkompetens tanár van
Nényei Pál irodalomtanár, író Veiszer Alinda vendégeként arról beszélt, hogy művészetnek álcázott politizálás zajlik, és a művészi minőség helyett csak az érdekkörök működnek.
Még a legnívósabb tudományos lapokban is rengeteg szemét jelenik meg
Horváth Tamás Széchenyi-díjas agykutató többek között azt az agyterületet tanulmányozza, ami az éhségért felelős. Legizgalmasabb kutatási eredményeiről és még sok minden másról beszélt Veiszer...
Spiró György: Ma is mindenki kussol, mindenki fél
Spiró György saját bevallása szerint a prolilétet tudja a legjobban ábrázolni és szerinte az irodalom nem arra való, hogy a lelkünket kitárjuk a világnak. Veiszer Alinda interjúja.
Kálloy Molnár Péter: Én valószínűleg egy sértődős, túlérzékeny majom vagyok
A leginkább a Beugróból vagy a vígjátékokból ismert színész úgy érzi, több jelentős alakítását nem értékelte kellően a szakma, nem ismerik igazán a verseit, a rendezéseit és zenei alkotásait.
Román Panni: Már nem régiségeket gyűjtök, hanem okos, fiatal férfiakat
Román Panni gyűjteményét néhány éve megvette a Néprajzi Múzeum. Gyűjtőkörútjairól, a vidék bezárásáról és az ötvenes, hatvanas évek művészi elitjéről mesélt ezen a héten Veiszer Alindának.
Kövess minket Facebookon is!