Hanula Zsolt

RSS

Elbúcsúzott az utóbbi évek legfontosabb netflixes sorozata

A Nagy pénzrablás az ötödik évad és a sorozat végére visszatért az alapokhoz: mindig van egy terv, azon belül egy titkos terv, azon belül egy vészforgatókönyv, de az sem az, aminek látszik. Bankrablás, dráma, szerelmi sokszögek, Bella ciao.

Van egy ország Dél-Amerikában, ahol a népesség kétharmada olasz származású

Bő 25 millió argentin vallja magát olasz gyökerűnek, ami a nyelvre és a konyhára is nagy hatással van.

Berobbant a lájkbajnokság történetének legnagyobb bombameglepetése

Az oltásellenesek váratlanul elhúznak a lazsáló Orbán és Jakab mellett, a háttérben pénzhajtással szól a trashpop, Ujhelyi István meg csendben meghekkeli a viralitás algoritmusát. A propaganda világában egyre durvább parajelenségeket tapasztalunk, és hol van még az igazi kampányhajrá.

100 ezer ember veszett oda a történelem legsúlyosabb hajókatasztrófájában

A túlélőket győztes hadvezérnek járó ünnepléssel fogadta az ókori Róma.

Az orosz szellemhajó és a kannibál patkányok legendája

A Lyubov Orlova legénysége dezertált, aztán lefoglalták, elsodródott, megmentették, végül magára hagyták az óceán közepén, és évek óta senki nem tudja, hol lehet.

A Fidesz megijedt az előválasztás után, az ellenzék meg elfáradt

A közösségi médiás aktivitás legalábbis valami ilyesmit mutat. Gyurcsányt tényleg sikerül megállítani, Orbán hirtelen feldob 363 szponzorált Facebook-posztot, közben egyre nyíltabban megy az oltásellenesség a politikai üzenetekben, de a kormányt ez mintha abszolút nem zavarná. A hét kérdése: tényleg kidobott pénz a Megafon propagandájára költött minden fillér?

Az amerikai elnök, aki hadat üzent a brokkolinak

Az idősebbik Bush még az elnöki repülőgépről is kitiltotta a zöldséget, annyira utálta. Ezzel két évtizedre az amerikai politika megkerülhetetlen kérdésévé vált a brokkoli.

Miért használja az angol nyelv ugyanazt a szót a borsra és a paprikára?

Nem igazán hasonlít a két növény, mégis pepper mindkettő neve. Na és mi az a pepperoni? És mire használják a magyar paprika szót?

Megszakadt Orbán rekordsorozata, Jakab Péter visszatért a lájkbajnokság trónjára

A benzinárat mindenki legyőzi, de a fizikai munkát imitáló politikusokat kiröhögi a Facebook népe. Valaki túl közel repül a Naphoz, közben a radikális szélsőjobb ősklasszikus liberálissá válik az oltásellenesek kedvéért. Felmerül továbbá a 21. századi globális politika legnagyobb kérdése, és vetélytársat kap a tudomány világának három legnagyobb rejtélye.

A ma élő összes gepárd gyakorlatilag genetikai klónja egymásnak

A legutóbbi jégkorszakban majdnem kihalt a faj, néhány példány beltenyészetéből növekedett vissza a populáció. A genetikai diverzitásuk azóta is a nulla közelében van.

Az amerikai hadsereg egyszer 800 katonával és 29 helikopterrel vonult ki egyetlen fa kivágásához

De felszálltak a stratégiai bombázók, és riadókészültségben állt egy repülőgép-hordozó anyahajó is. A fa 42 perc alatt megadta magát.

A vihar utáni csendben a fideszes pénznek nincsen szaga

A Facebook népe kiröhögi a kormány hitelességét, elszabadul a tipográfiabűnözés, fokozódik a hajsza az oltásellenesek szavazatai után, az Instagram váratlanul az 50-es évek filmhíradóinak hangján szólal meg. A háttérben nagy lánggal égnek a fideszes propagandára költött tízmilliók. Jubilál a lájkbajnokság a Telexen, itt az 50. forduló!

A világ legnagyobb aranykészlete egy New York-i pincében van, és bárki bemehet megnézni

A világ aranytartalékának negyede van itt, félmillió, egyenként 12-13 kilós aranyrúd, összesen úgy 80 ezer milliárd forint értékben. Csak egyszer törtek be ide, az is a Drágán add az életed 3-ban történt.

Az Ágyúgolyó futam a valóságban is létezik, sőt a világjárvány lehelt új életet bele

4700 kilométer, keresztbe át egész Amerikán, közúti forgalomban. A rekord 25 és fél óra, 180 feletti átlagtempóval, két sofőrrel, öt tankolással.

A görög félsziget, ahonnan ezer éve ki vannak tiltva a nők

Valamint a tyúkok és a tehenek is, de a macskák kivételezettek, praktikus okokból. Akadt azért néhány eset, amikor nőknek sikerült bejutniuk a tiltott területre. Orosz turista, az bezzeg van dögivel.

A fideszesek laposra békemenetelték a lájkbajnokságot

Kaptunk egy kis ízelítőt abból, milyen az, amikor a kormányoldal maximumra tekeri a hangerőt a közösségi médiában, és Rogán Antal teljesen átlényegül Starcraft-szereplővé. Szabó Tímea és Kocsis Máté standup-párbajt vív, a közmédia Híradójának elfogulatlansága pedig olyan kozmikus szintre ér, ahol fennáll a veszély, hogy spontán fekete lyuk képződik, és elnyeli az egész galaxist. Bónusz tüskék a köröm alatt!

A telefon, amit a kínaiak inkább megtartanak maguknak

A Xiaomi Mi Mix 4-ben debütál az androidos világ új csúcsprocesszora, láthatatlanná vált a szelfikamerája, de ez mind semmi ahhoz képest, amikor közli: elfogyott a gyömbér.

Orbán Viktor az új Jakab Péter, Jakab Péter az új Orbán Viktor

A Stop Márki-Zay kampányt harsányan körberöhögi a Facebook népe, Németh Szilárd közben végleg átadja magát a kajapornónak, a Fidesz pedig olyan kunsztot mutat be, ami még a foci Eb alatt se jött össze neki. Csupa meglepetéssel fordul rá a lájkbajnokság az előválasztás utáni korszak első hetére.

Az amerikai hadsereg az 50-es években a kanadaiakkal gyártatott repülő csészealjakat

Két prototípus jutott el addig, hogy tényleg repüljön, de aztán rájöttek, hogy a helikopter jobb.

Valaki milliókat költött furcsa Márki-Zay-hirdetésekre a Facebookon az előválasztás utolsó napjaiban

Az „Aki nem Márki-Zayra szavaz, az hazaáruló!” kampányra Márki-Zayék azt mondják, nem ők voltak. A jelenség megmutatja, milyen könnyű kijátszani a Facebook rendszerét, és hogy mi vár ránk a tavaszi választási időszakban.

Orbán elvesztette a csodafegyvereit, váratlanul megszorongatták a lájkbajnokságban

Az unoka és a foci is kínossá vált, mégis meglett neki a győzelem a heti versenyben. Kocsis Máté megtalálta az elveszettnek hitt fideszes humort, a propagandistákra pedig rádőlt a világ pénze, de hiába. Az előválasztás hetében a facebookos csapból is az előválasztás folyt, de nem teljesen úgy, ahogy vártuk volna. A mellékszerepekben: Dávid, Góliát, pacalpörkölt és az év legrosszabbul öregedő posztja.

Az költötte a legtöbbet közösségi médiás hirdetésre az előválasztási kampányban, aki nem is indul rajta

Több mint 600 millió forintot tapsolt el a magyar politika az elmúlt egy hónapban reklámra csak Facebookon és YouTube-on. Dübörög a propaganda, harsognak a lejárató kampányok, dől a pénz, de az Állami Számvevőszék szemérmesen félrenéz.

98 százalékos az átoltottság, mégis úgy hordják a maszkot, mint a kisangyal

Miközben itthon nyár közepe óta alig emelkedik az oltottak száma, Portugáliában mára gyakorlatilag az összes felnőtt megkapta a vakcinát. De hogy a fenébe csinálták, hogyan győzték meg a bizonytalanokat és az oltáselleneseket?

Superman biszexuálisként coming outol a legújabb képregényes kalandjában

Mármint nem az igazi Superman, hanem a fia, aki most éppen Supermanként ténykedik.

Geomágneses vihar éri el a Földet ma éjjel

Kisebb zavarokat okozhat műholdak működésében, elektromos hálózatokban, és szokatlan helyeken lehet majd északi fényt látni.

Jobb ha hozzászokunk a magas árakhoz, mondja a milliárdos élelmiszeripari multi vezetője

A Kraft Heinz vezére szerint nincs mit tenni, a fogyasztókra kell áthárítani a magas nyersanyag- és energiaárakat.

A hajánál fogva rángatták ki a rendőrök a lebénult sofőrt az autóból, mert nem volt hajlandó kiszállni

A testkamerás felvételt maga az ohioi rendőrség tette ki a netre az átláthatóság jegyében.

A Google-keresések azt is megmutatják, amiről a politikusok nem akarnak beszélni

Orbán Ráhelre vagy Gáspárra kíváncsibb az internet népe? Karácsonyra égett rá jobban az angoltudás témája, vagy Szijjártóra a jachtozás? Melyik politikusról kérdezik meg legtöbbször a Google-t, hogy meleg-e?

A Fidesz csőre töltötte a csodafegyvert a lájkbajnokságban, meg is lett az eredménye

Előválasztás? Ugyan már! Orbán rádobta a csapágyasra hajtott gyurcsánybiciklire a cukiság-atombombát, kihasználva, hogy egy kis ideig még nem 3000 kilométerre vannak tőle az unokák. Óriási rekordok születtek a lájkbajnokság heti fordulójában, de ez mind semmi a felismeréshez képest, miszerint a Mi Hazánk valójában hardcore liberális párt.