A legkrémesebb tejberizs titka

Égett már le, maradt kemény belül vagy híg kívül, pedig lágy, pudingos, illatos tejberizsekről álmodik? Itt a bolondbiztos módszer.

Miért akkora dolog, hogy tőlünk 1000 km-re bezár a világ legjobb étterme?

A koppenhágai Noma akkora hatással volt a világ gasztronómiájára, hogy még az olvasóink táplálkozását is befolyásolta (észrevétlenül). Úgy is, ha valaki sosem járt még csak Michelin-csillagos...

I have to prove that I can do the same things as men

Women are hard to find in restaurant kitchens – three Hungarian female chefs and a restaurant confectioner tell us what might be the reason for this and why it is so difficult, and yet beautiful to...

Nemcsak egészségesebb, de spórolhatunk is, ha csak azt és csak annyit eszünk, amennyire szükségünk...

A világ táplálkozási irányelvei szerint ettünk pár napig, mindent kimértünk, kiszámoltunk. Jól lehet-e lakni az eszményi egészséges étrendet követve? És mennyit spórolhatunk, ha elhagyjuk a tiltott...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a legfinomabb paradicsomos spagetti

Harapni való tésztán fényes, édes-savanykás paradicsomszósz, tíz perc összidő alatt. Nem létezik ennél gyorsabb, jobb fogás, de hogyan lesz a legegyszerűbb módon a legjobb?

Így vegye, egye a szilveszteri virslit!

A legtöbb virsliben alig van hús, ettől még nem kell bántani azokat, amik finomak és jó minőségűek, ha viszont már rászántuk a pénzt, szétfőzni sem érdemes. Miért főzzük kelkáposztás levesbe, és...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: újévi lencsefőzelék, háromféleképpen

Áztassam vagy ne? Sütőben vagy tűzhelyen főzzem? Mindenre van válasz: egy technológiával három különböző lencsefőzelék, olyanoknak, akik még sosem készítettek ilyesmit.

Bizonyítanom kell, hogy képes vagyok arra, amire a férfiak

Az éttermi konyhákban alig találni nőket – három női szakács és egy éttermi cukrász mesélt arról, mi lehet ennek az oka, és miért olyan nehéz és annyira szép nőnek lenni egy férfias szakmában.

The secret Budapest eatery that even the New York Times raved about

The Guardian and the New York Times have both sung the praises of an iconic Budapest eatery and its returning clientele and unique atmosphere. We too have sampled the mystique of Öcsi's, and this is...

Sírtak, amikor az összes citromuk elfagyott, de ma már évi több tonnát termelnek

Egy műanyag fóliába csomagolt káprázatos citromligetet lehet találni Lajosmizse egyik utcájának a végén. A Szőrös házaspár, a növények gazdái nem tervezték, hogy az ország legnagyobb...

Kövess minket Facebookon is!