Utolsó másodperces KO-val dőlt el, ki a Legfaszább Faszagyerek

2024. április 14. – 08:14

Utolsó másodperces KO-val dőlt el, ki a Legfaszább Faszagyerek
Max Holloway otthagyja Justin Gaethje földre rogyó testét a UFC 300 gálán vívott meccsen Fotó: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban két bajnoki címmeccsel és egy kamu címmeccsel kényeztette rajongóit a világ vezető MMA-szervezete, az Ultimate Fighting Championship a 300. nagygáláján. A némiképp önkényesen kijelölt jubileumi gáláknál (a mostani valójában már a 686. UFC-esemény volt) megszokott módon a promóciós szervezet igen erős mezőnyt rántott össze. A legjobban várt és a legintenzívebben alakuló bunyót a „Legfaszább Faszagyerek Öv”-ért vívott meccs hozta Max Holloway és Justin Gaethje között. A Baddest Motherfucker Beltnek sportszempontból semmi értelme nincs, a UFC kemény, látványos, ámde bajnoki övvel nem rendelkező bunyósait szokta megajándékozni az övért vívott „címmeccsel”.

A korábban többszörös pehelysúlyú (65 kilós) világbajnok Holloway egy súlycsoporttal feljebb lépve, 70 kilóban csapott össze a korábban két címmeccset is elbukó Gaethjevel. A két amerikai küzdelme igen fordulatosan alakult: eleinte úgy tűnt, hogy Gaethjenek sikerül megfognia Hollowayt a modern MMA-ban kulcstechnikának számító lábszárrúgásaival, de utána az orrát elcsapta egy forgórúgás, a látását pedig elhomályosította egy csúnya szembenyúlás.

A türelmes és szokásához híven nagy fordulatszámon pörgő Holloway pedig öt meneten (egy menet az MMA-ban öt perc) amortizálta ellenfele fejét és testét. A nagy küzdő Gaethje a legeslegutolsó percben még megpróbálkozott egy rohammal, azonban az adok-kapokból végül ő jött ki rosszul; egy másodperccel a vége előtt Holloway egy óriási jobbhoroggal kifektette:

A jubileumi gála alkalmából az összefoglalókkal amúgy igen szűkmarkú UFC YouTube-csatornájára is kitette a meccs legjobb pillanatait:

Holloway a hivatalosan az ötödik menet 4. percének 59. másodpercében aratott győzelmével beállította a meccs végéhez legközelebb eső KO rekordját, melyet eddig egyedül birtokolt a mexikói pehelysúlyú virtuóz Yair Rodriguez, aki 2018 novemberében egy vereség felé tartó meccset fordított meg egy lehetetlen szögből eladott könyökütéssel.

A gála főmeccsén a félnehézsúly (93 kiló) valódi bajnoki övéért folyó összecsapásban a korábban a középsúlyban vitézkedő Alex Pereira kevés izgalmat hozva lépte (vagyis ütötte) le kihívóját, az amerikai Jamahal Hillt. A brazil bajnok az első menetben türelmesen terelgette a bajnoki övéről korábban sérülés miatt lemondó amerikai ellenfelét az oktagon (ez a ketrec becsületes neve) falához, ahol egy irtózatos balfelütéssel padlóra küldte őt, és innen már nem volt felállás. Az első menetes TKO-t itt nézheti vissza:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!