A Guardian szerint Szoboszlai Dominik is ott van a világ 100 legjobb futballistája között

2023. december 27. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Szoboszlai Dominik az 52. legjobb futballista jelenleg a világon, legalábbis a Guardian idei listája alapján. A brit lap 2012 óta minden évben kiadja a 100 legjobbnak tartott labdarúgó rangsorát. A listát volt játékosok, edzők és újságírók értékelései alapján állítják össze. Idén olyan klasszisok voltak a 218 zsűritag között, mint Aldair, Lúcio és Philipp Lahm.

A Liverpool 23 éves magyar játékosa most először került fel a Guardian listájára, noha már korábban játszott a Bajnokok Ligájában a Red Bull Salzburggal, és két Német Kupát is nyert az RB Leipzig játékosaként. Andy Hunter, a Guardian sportújságírója azt emelte ki Szoboszlairól, hogy a Frankfurt elleni kupagyőzelemmel remek szezont zárt Lipcsében, ami után a Liverpool 60 millió fontért leigazolta. „Szoboszlai remekül beilleszkedett az angol futballba, és Jürgen Klopp újjáéledt csapatának kulcsemberévé vált. Még mindig csak 23 éves, de már megmutatta a vezetői képességeit is, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hazája egymás után harmadszor is kijutott az Európa-bajnokságra, és 12 nemzetközi mérkőzés óta veretlen kapitányként.”

A 2023-as év legjobbjának egyébként a Manchester City norvég csatárát, Erling Haalandot választották, aki első angliai szezonjában 36 góllal lett a Premier League gólkirálya, és kulcsszerepe volt csapata triplázásban. A nyáron a Real Madridhoz igazolt Jude Bellingham lett a második, Kylian Mbappé pedig a harmadik. Az Inter Miamiban levezető Lionel Messit a 10. helyre sorolták, míg a szaúdi bajnokságban játszó Cristiano Ronaldo 27. a listán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!