Szoboszlai Dominik gólt lőtt, a Lipcse nyerte a Német Kupát

2023. június 3. – 22:00

Szoboszlai Dominik gólt lőtt, a Lipcse nyerte a Német Kupát
Szoboszlai Dominik ünnepli a gólját – Fotó: Odd Andersen/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nem túl izgalmas első félidő után a másodikban felőrölte a Lipcse a Német Kupa szombat esti döntőjében az Eintracht Frankfurtot. Az első 45 percben legnagyobb helyzetét Szoboszlai dolgozta ki, nagyszerűen szöktette Wernert, aki gyatrán lőtt kapura. A Frankfurtnál többet volt a labda, de a mezőnyfölényükkel a kapu előtt nem mentek semmire.

A második játékrészben Willi Orbán fontos helyzetben nagyszerűen szerelt az 59. percben. A 71. percben aztán némileg váratlanul előnybe került a Lipcse. Az ellenfél térfelén szereztek labdát, Nkunku lövése nem lett volna túl veszélyes, de mivel megpattant, becsapta a kapust, és Trapp már nem tudott elvetődni sem.

A 85. percben eldőlt a döntő. Nkunku tökéletes labdával hozta helyzetbe a jobb oldalon Szoboszlait, aki egyet tolt a labdán, és védhetetlenül lőtte ki a hosszú sarkot, Trapp el sem tudott vetődni. Détári Lajos 35 évvel ezelőtti gólja után volt eredményes ismét magyar játékos.

A Lipcsének volt még egy nagy helyzete, de akkor Szoboszlai keresztpassza hosszú lett, lemaradt róla Laimer. Kolo Muaninak a szépítésre még volt lehetősége, de a kapus hárított, így maradt a 2–0.

Előfordulhat, hogy Szoboszlai az utolsó meccsét játszotta a Lipcsében, mert a BL-résztvételt kiharcoló angol Newcastle élénken érdeklődik iránta, és 70 millió eurót sem sajnálna érte. A Lipcse megvédte az elsőségét a kupában – egy éve Szoboszlai csereként jutott szóhoz –, a bajnokságban a harmadik helyen végzett.

A kupát először a Lipcse csapatkapitánya, Willi Orbán vehette a kezébe. Gulácsi Péter még nem védett, de ott volt ő is a győztes pódiumon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!