Olyan fociparódiát, amit a bolgárok a meccsrendezéssel csinálnak, talán még sose láttunk

2023. november 16. – 17:55

Másolás

Vágólapra másolva

Ha valaki nem követte az elmúlt napok eseményeit, könnyen azt hiheti, hogy a bolgár-magyar meccs megrendezése a rendes kerékvágásban történik, elvégre a terveknek megfelelően Szófiában, a Vaszil Levszki-stadionban játszik a magyar csapat. A valóságban viszont idáig elég nagy vargabetűkkel jutottunk el, és az egész történetnek csak a kezdete volt az, hogy a bolgár szövetség múlt hétfőn engedélyt kapott arra az UEFA-tól, hogy szurkolók nélkül, korábban rendezze meg a meccset.

A bolgár szövetség egyúttal azt is kérvényezte, hogy Plovdidvban rendezhesse meg a meccset, időközben viszont kiderült, hogy a helyi stadion jelenleg is átépítés és felújítás alatt áll, emiatt a város polgármestere és a kivitelező cég vezetője is azt jelezte, hogy a stadion nem alkalmas a meccs megrendezésére. Emiatt napokig az sem volt biztos, hogy egyáltalán lesz meccs, amit Szoboszlai Dominik a hétvégén úgy kommentált, hogy legutóbb az U12-es bajnokságban fordult elő vele, hogy vasárnap még nem tudta, játszik-e csütörtökön.

Ha a meccs elmaradt volna, a magyar csapat automatikusan 3-0-s győzelmet könyvelhetett volna el, azaz játék nélkül jutott volna ki az Eb-re, a bolgárokat pedig akár ki is zárhatták volna, bár a pontlevonásra és a pénzbírságra nagyobb lett volna az esély. 72 órával a találkozó előtt úgy nézett ki, hogy egy harmadik helyszínen, Kardzsaliban rendezhetik meg a meccset, kedden azonban biztossá vált, hogy végül mégis az eredeti helyszínen, Szófiában játszanak majd a csapatok.

A bolgár szurkolók egyébként tüntetést szerveztek a meccs elé, amelyre a legnagyobb magyar szurkolói csoportot, a Carpathian Brigade-et is meghívták – a csoport szervezett formában végül nem lesz ott, de sok sikert kívántak az összefogást hirdető bolgároknak. A példátlan eset hátteréről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!