Szoboszlai: Az U12-es bajnokságban fordult elő velem legutóbb, hogy vasárnap még nem tudtam, lesz-e meccsünk csütörtökön

2023. november 13. – 08:12

Másolás

Vágólapra másolva

„Talán az U12-es bajnokságban fordult elő velem legutóbb, hogy vasárnap még nem tudtam, lesz-e meccsünk csütörtökön” – mondta Szoboszlai Dominik, a magyar futballválogatott csapatkapitánya azzal kapcsolatban, hogy mit szól a bolgár–magyar Eb-selejtező körüli bizonytalansághoz.

Szoboszlai a hétvégén ismét kezdő volt a Liverpoolban, csapata 3-0-ra győzte le a Brentfordot a Premier League 12. fordulójában. A meccs után a Sportal készített rövid interjút Szoboszlaival, aki elmondta, hogy a soron következő két válogatott meccs, a Bulgária és a Montenegró elleni Európa-bajnoki-selejtező most mindennél fontosabb.

A magyar válogatott a tervek szerint csütörtökön játszik Eb-selejtezőt a bolgár csapattal, ám egyelőre nem tudni, hogy meg is rendezik-e a meccset. Az MTI beszámolója szerint a bolgár futballszövetség (BFU) korábban biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, és úgy döntöttek, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

Szoboszlai Dominik a Magyarország–Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Szoboszlai Dominik a Magyarország–Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A BFU Szófia helyett Plovdivban akarja megrendezi a meccset, az eredetileg meghirdetett – magyar idő szerinti – 20.45 helyett 18 órás kezdéssel. Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontjában, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az európai szövetség (UEFA) a rendkívüli körülményekre tekintettel a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését elfogadta.

Csakhogy Plovdivban nem éppen ideálisak a körülmények, a helyi stadion jelenleg is átépítés és felújítás alatt áll, emiatt a város polgármestere és a kivitelező cég vezetője is azt jelezte a BFU-nak, hogy a stadion nem alkalmas a meccs megrendezésére.

Ha végül nem tudják megtartani a bolgár–magyar Eb-selejtezőt, akkor a magyar válogatott automatikusan 3-0-ra nyer, és kijut a jövő nyári németországi Európa-bajnokságra. Ha lesz meccs, akkor a csoportot vezető magyar csapatnak legalább 1 pontot kell szereznie a kijutáshoz. A Montenegró elleni meccset vasárnap rendezik a Puskás Arénában.

„Éppen ezek a hírek azok, amelyekkel nekünk, játékosoknak tilos foglalkoznunk! Bízom benne, hogy egyik csapattársam sem agyal ezen túl sokat, úgy kell hozzáállni, hogy két kőkemény meccs vár ránk, amelyeken hat pontot kell szereznünk. Nem foglalkozunk azzal, hogy végül milyen döntés születik a Bulgária elleni meccsről.

A lényeg: ha esetleg elmarad a meccs, akkor úgy jutunk ki az Európa-bajnokságra, ha pedig pályára lépünk, akkor úgy. Csütörtök este már Eb-résztvevőnek kell lennünk, semmi más nem számít”

– mondta Szoboszlai, és hozzátette: „Ugyanúgy felkészülünk, mint a korábbi meccseinkre, és kijutunk az Eb-re!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!