Marco Rossi nem mondott le Sallai Rolandról, ott van a válogatott keretben

2023. november 7. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi megnevezte azt a 25 játékost, akikkel felveszi a harcot a két hátralévő Európa-bajnoki selejtezőn, Bulgária ellen idegenben november 16-án, Montenegró ellen hazai pályán három nap múlva, vasárnap. A két találkozón egy pontra van szüksége a csapatnak a kijutáshoz.

  • A csoport állása: 1. Magyarország 14 pont, 2. Szerbia 13, 3. Montenegró 8, 4. Litvánia 6, 5. Bulgária 2.

A Freiburg október végén megsérülő csatárára, Sallai Rolandra is számít a kapitány, ezért meghívót küldött neki. Ha javulna a lába – a Topolya elleni El-meccsen elszakadt a combizma –, akkor adminisztratív akadálya ne legyen annak, hogy be lehessen vetni. Hogy aztán képes lesz-e vállalni a játékot, az majd csak a találkozók előtti napokban derül ki. Arra vajmi kevés esély van, hogy bajnokin is játsszon előtte.

Bulgáriában csalódást okozott a válogatott eddigi szereplése, ezért kapitányt váltottak: a szerb Mladen Krsztajics helyett a bolgár Ilija Iliev kapta meg a szezon hátralévő két meccsét.

„Minőségi változást jelent, hogy Iliev lett az edző. Láttuk már, milyen taktikai megközelítésben játszik a klubcsapata, a Várna. Azt gondoljuk, ezt továbbviszi a válogatottra is” – értékelte Rossi, mit hozhat ez a váltás.

A bolgár foci mélyrepülése tovább tart, egészen példátlan, hogy tíz nappal a selejtező előtt módosították a mérkőzés helyszínét, és Szófia helyett Plovdivban játszik a magyar csapat. A bolgár szövetség pedig kérte az UEFA-tól, hogy zárt kapus legyen a találkozó, megelőzendő, hogy a hazai, a szövetséggel ellenséges szurkolói csoportok botrányt okozzanak. A magyar drukkerek így hoppon maradtak, noha szurkolói repülők indultak volna Szófiába.

„Benne van a képességeinkben, hogy nyerjünk” – jelentette ki Rossi.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Demjén Patrik (MTK), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Leipzig), Szappanos Péter (Paks)
Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros, Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskemét)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette), Kalmár Zsolt (Fehérvár), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (Pisa), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Szuhodovszki Soma (Kecskemét)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét, Németh András (Hamburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!