Hosszú Katinka kiállt Milák mellett: Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok tartozna az országnak

2023. október 23. – 20:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú Katinka kiállt Milák Kristóf mellett, a háromszoros olimpiai bajnok úszó a hétfői Instagram-sztorijában azt írta: „Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért!

Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok, világcsúcstartó még tartozna az országának…”

Hosszú Katinka ezzel az úszószövetséget vezető Wladár Sándor nyilatkozatára utalt.

Wladár múlt héten adott interjút az M4 Sportnak, amelyben úgy fogalmazott, hogy az olimpia, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf „tartozik Magyarországnak”, és „önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, és elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét”. Wladár szerint Milák bizalmatlanul kezeli a neki segíteni próbáló edzők, támogatók, sportirányítók közeledését, ennek nem tudja az okát, és mindenképpen változtatni kell rajta.

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikálisan és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között.

Az eredeti tervek szerint Milák múlt héten indult volna az úszóvilágkupa-sorozat budapesti állomásán, ám pár nappal a verseny előtt visszalépett ettől. Edzője, Virth Balázs elárulta, hogy tanítványa nagyjából fél éve nem végzett az élsporthoz szükséges munkát és a „24. órában van”, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.

Milákot a szövetségi kapitány Sós Csaba is kritizálta, szerinte az elmúlt másfél hónap edzésmunkája nem volt megfelelő. A kapitány a budapesti világkupaverseny után azt mondta Milákról: „Most nem úgy van, ahogy ő azt elképzeli. Egész egyszerűen le kell járni és kőkeményen kell dolgozni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!