Azonnali hatállyal kirúgták a Herthától a Dárdai Pált is menesztő sportigazgatót

2023. január 28. – 23:17

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokkal azután, hogy a Hertha BSC vereséget szenvedett a Bundesligában a jóval kevesebb pénzből gazdálkodó városi rivális Union Berlin ellen, a klub elnöksége és a felügyelőbizottság azonnali hatállyal kirúgta a sportigazgató Fredi Bobicot – olvasható a berlini csapat honlapján.

Bobic 2021 júniusa óta volt a csapat sportigazgatója, ebben a minőségében pedig ő felelt az átigazolásokért és a keret kialakításáért. A csapat ez idő alatt komoly pénzeket költött el újabb játékosokra, ezt azonban nem sikerült eredményekre váltani, pedig Bobic azóta, hogy egy egy döntetlen után eltávolította az általa megörökölt Dárdai Pált, már három edzővel próbálta meg az élvonalba repíteni a klubot, de egyikük sem tudta megközelíteni még Dárdai eredményeit sem.

A magyar edzőnek Bobiccsal már játékoskorában sem volt felhőtlen a viszonya – erről bővebben korábban ebben a cikkben írtunk –, így különösen érdekes volt, hogy végül tavaly nyáron gyakorlatilag miatta köszönt el végleg a Herthától. Tavaly ráadásul a klub elnöke is távozott, miután a csapat legnagyobb befektetője, Lars Windhorst komoly kritikát fogalmazott meg vele szemben, és mint később kiderült, egy lejáratókampányt is finanszírozott ellene.

Windhorst Bobiccsal szemben akkoriban még türelmes volt, de a sportigazgató az azóta eltelt időben sem tudta bizonyítani, hogy fel tudja virágoztatni a csapatot. A német sajtóban a távozásáról még azután sem voltak hírek, hogy a csapat kedden egy Windhorst tulajdonrészére bejelentkező amerikai befektető előtt csinált hülyét magából azzal, hogy simán, 5-0-ra kapott ki a Wolfsburgtól. A mai vereség után viszont, amellyel még mindig a biztos kieső 17. helyen állnak a tabellán, a jelek szerint végképp elfogyott a türelem. A Hertha részleteket egyelőre nem közölt, mint írták, vasárnap kora délután tartanak majd sajtótájékoztatót az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!