Felfordulás a Herthánál, az edző után az elnök is távozik

2022. május 24. – 20:22

Felfordulás a Herthánál, az edző után az elnök is távozik
Felix Magath nem folytatja a Herthánál – Fotó: Andreas Gora/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a Hertha BSC éléről a labdarúgóklub elnöke, annak ellenére, hogy a gárda hétfőn este, az osztályozón kiharcolta az élvonalban maradást – jelentette az MTI.„Tájékoztattam a klubvezetést arról, hogy lemondok elnöki tisztségemről” – fogalmazott a 71 esztendős Werner Gegenbauer, aki büszke és hálás, amiért 14 évig irányíthatta a klubot.

Az egyesület befektetője, Lars Windhorst az elmúlt időszakban kritizálta a Herthát több pályán kívüli vita és az együttes formája miatt is. A leghevesebben február közepén, amikor a tuti kieső Fürth ellen maradtak alul.

Gegenbauer szerint ugyanakkor elhatározásának nincs köze ehhez, mivel soha semmiféle személyes nézeteltérés nem volt köztük. Windhorst 375 millió eurót rakott a projektbe, de a kiesés ellen kellett harcolniuk, nem pedig a nemzetközi kupaszereplésért, ahogy ő szerette volna. Az elnököt két éve mindössze 54 százalékos többséggel erősítették meg a pozíciójában, noha nem volt ellenjelölt. Megbízatása még két évig tartott volna.

Kedden délelőtt Felix Magath vezetőedző jelentette be, hogy a cél teljesítése után nem folytatja munkáját a berlini együttesnél, amely még Dárdai Pál irányításával kezdte el a szezont, a magyar szakembert november végén felmentették, majd Tayfun Korkut ült a kispadra, őt követte márciusban Magath. Dárdaival a 14. helyen álltak, utána sem támadtak fel, és végül a 16. helyre süllyedtek vissza.

A csapat sportigazgatója, Fredi Bobic tavaly nyáron vette át az irányítást, nagy reformokat ígért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!