Az új befektetőjelölt előtt csinált hülyét magából a Hertha

2023. január 25. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

A szombati, Bochumban elszenvedett 3–1-es vereség után kedd este hazai pályán lépett pályára a Hertha BSC a Bundesligában. A berlini Olimpiai Stadionban ott volt az az amerikai befektető, aki szeretné megvásárolni a korábban a futballklubhoz nagy reményekkel és nagy tőkével érkező Lars Windhorst tulajdonrészét.

A Bild tudósítása szerint Joshua Wander először tekintette meg a csapatot, és egy totális összeomlást láthatott. A Hertha ugyanis kapott egy sima ötöst a Wolfsburgtól, már a félidőben három góllal vezettek a vendégek, a szünet után nagy füttykoncert fogadta a hazai játékosokat. A klubnak így esélye sincs arra, hogy elmozduljon a már kiesést jelentő 17. helyről. Tavaly ilyenkor, vagyis a szezon felénél hét ponttal többet gyűjtöttek a jelenleginél, és akkor sem tudták elkerülni az osztályozót.

A Hertha szombaton a városi rivális Union Berlinnel találkozik, amely ugyan lényegesen szerényebb költségvetéssel rendelkezik, mégis a dobogóért harcol. Ezen a találkozón is Sandro Schwarz lesz az edző, aki mellett kitart a sportigazgató, Fredi Bobic.

„Ez volt a legrosszabb félidőnk a szezonban. Fejetlenül rohantunk, mélyre kerültünk. Mostantól csak azzal foglalkozunk, hogy szellemileg és fizikailag is felhozzuk a csapatot a hétvégi fontos rangadóra” – idézte Bobicot a Morgenpost. A lap arra utalt a cikkében, hogy a Hertha a szakadék felé tántorog.

A 2021 nyarán érkező Bobic munkássága eddig nem veretes, Schwarz már a harmadik edző, akit a klubhoz vitt. Dárdai Pállal együtt kezdte a munkát, őt megörökölte, de egy döntetlen után eltávolította. Tayfun Korkutban látta utána a megoldást, aki hatalmas csalódást okozott mind a játék minőségében, mind a megszerzett pontok számában. Felix Magath hét bajnokit kapott, és az osztályozón egy bravúros hamburgi győzelemmel benntartotta a csapatot az élvonalban 2022 júniusában, de ő jelezte, nem vállalja a következő szezont. Ekkor jött Sandro Schwarz, aki szemlátomást nehezen boldogul, ha a számokat nézzük.

A négy edző teljesítménye így néz ki:

EdzőIdőszakTeljesítménySzázalék
Dárdai Pál2021. augusztus–november14 pont/13 meccs35,8
Tayfun Korkut2021. november–2022. április9 pont/13 meccs23
Felix Magath2022. április–június7 pont/7 meccs33
Sandro Schwarz2022. júliustól14 pont/17 meccs27,4

Dárdai Pál 25 év után a nyáron végleg elköszönt a Herthától. A magyar edzőnek Bobiccsal már játékoskorában sem volt felhőtlen a viszonya. Bobic önjelölt volt a német válogatott sportigazgatói tisztségére, de végül Rudi Völlert választotta a szövetség. A német sajtóban Bobic távozásáról egyelőre még nincsenek hírek, de az meglehetősen rosszul néz ki, hogy Dárdai menesztése után az eredményességi mutatók nemhogy nem javultak, hanem rosszabbak lettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!