A végét ellazázták a spanyolok: Spanyolország – Németország 1-1

2022. november 27. – 19:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbjuthatnak még a németek, de ehhez nyerniük kell Costa Rica ellen az utolsó csoportmeccsükön, és a spanyol-német döntetlenje miatt a spanyoloknak is igyekezniük kell majd a japánok ellen. Így néz ki most az E-csoport:

  • Spanyolország 4 pont
  • Japán 3 pont
  • Costa Rica 3 pont
  • Németország 1 pont

Nem volt annyi lendület és dinamika a spanyolok játékában, mint az első félidőben, volt egy nagyon jó tíz percük, amikor a vezetést megszerezték, de ezt leszámítva nem tudtak túl gyakran közel kerülni a német kapuhoz.

A németek sokkal több energiát fordítottak a támadásokra a második játékrészben, és néhány cseréjük – Füllkrug, Schlotterbeck – is jól szállt be a meccsbe. Füllkrug nem magasan jegyzett játékos, de nagyon jó szezonja van a Werder Bremenben: 14 Bundesliga meccsen 10 gólnál jár. És ezen a meccsen is sokkal hasznosaban játszott, mint Thomas Müller, akinek a helyére érkezett. A Bayern játékosának nagyon gyenge meccse volt.

Nem lehet teljesen elégedett Luis Enrique – Fotó: Albert Gea
Nem lehet teljesen elégedett Luis Enrique – Fotó: Albert Gea

Viszont a mezőny legjobbja Musiala és Goretzka volt, a fiatal támadó nagyon jól tartotta meg a felpasszolt labdákat, és látványos a cselezőkészsége is, Goretzka pedig hatékonyan védekezett, és segítette abban is a németeket, hogy hátulról minél gyorsabban játszák fel a labdát a támadókig. A spanyolok nagyon leeresztettek a meccs végére, a középpályás-védekezésük gyakorlatilag nem működött az utolsó 20-30 percben, Pedri és Gavi pedig nem tudták szervezni a játékot, jól kikapcsolták őket a németek.

Rávezethette a kapusra, elhúzta mellette, de majdnem túlfutott az alapvonalon. Végül szöglet lett, a belőtt labdát Simon lehúzta, ezzel véget ért a meccs.

Vége a mérkőzésnek
ESP Spanyolország 1 : 1 Németország GER

Carvajal fejelte úgy, nagyon ügyetlenül a kapuja felé, hogy azt Simon nem érhette el. Kimmich lőtte be a szögletet a hosszú oldalra, de az nem jelentett veszélyt.

Ami spanyol szöglettel indult, de nem alakult ki belőle helyzet.

Igaz, előtte a német védő ragadt be, ezért nem volt lesen Morata.

Csere
N. Schlotterbeck D. Raum
GER Németország
Csere
J. Hofmann S. Gnabry
GER Németország

A spanyol térfélen szereztek labdát a németek, Sane tette Musialának, aki remekül játszotta Niclas Fullkrug elé, és a Werder Bremen 29 éves csatára harmadik felnőtt válogatott meccsén megszerezte második gólját. Ő 13 perce volt a pályán, amikor gólt szerzett (a spanyol vezetőgólt lövő Morata 8 perccel a beállítása után talált be).

GÓL!
GER N. Fullkrug
ESP Spanyolország 1 : 1 Németország GER
Csere
A. Balde J. Alba
ESP Spanyolország

Gnabry szerzett labdát, Fullkrug próbált betörni a tizenhatosra, de felrúgták. Kimmich lőhette a szabadrúgást, de a sorfalba, onnan szögletre vágódott. A sarokrúgás után Sane elé került a labda, aki elügyetlenkedte, a spanyolok vezethettek kontrát, de nem lett belőle helyzet.

Sokkal aktívabb a spanyolok bal oldala, Jordi Alba és Olmo veszélyesebb szituációkat teremtett, mint a másik oldalon Torres, vagy az ő lecserélése után Asensio. Morata gólja is egy bal oldali akcióból jött össze.

A németek a gól utáni percekben kicsit összezuhantak, nem nagyon volt náluk a labda. Aztán próbálták összeszedni magukat, cseréltek is jó párat, de hiányzik a kreativitás a támadójátékukból, nem igazán tudnak szisztematikusan felépített akcióval eljutni a spanyol tizenhatosig. A 19 éves Musiala cseleivel és lövéseivel jártak legközelebb a gólhoz, messze ő a legaktívabb és legkreatívabb játékosuk a pályán.

Vagyis védte ki Simon. A német játékost leshatáron ugratták ki, de hét méterről a spanyol kapusba lőtte a labdát.

Az előbb állt be a németek játékosa, és máris sikerült két támadást is megakasztania – igaz, mindkettő a saját csapatáé lett volna.

Csere
N. Fullkrug T. Muller
L. Klostermann T. Kehrer
L. Sane I. Gundogan
GER Németország
Csere
N. Williams Gavi
Koke M. Asensio
ESP Spanyolország

A német jobbhátvéd, Kehrer rosszul helyezkedett, Olmo vihette el a labdát a baloldalon, az egyik középső védő próbált kizárni rá, emiatt megbomlott a védelem, Asensio üresen marad, de lendületből ügyetlenül fölé lőtt.

Jordi Alba adott be laposan baloldalról, a csereként beállt 30 éves csatár jobb külsővel pörgette el a labdát a kapus mellett. Az 54. percben állt be, és 62. percben máris gólt szerzett.

GÓL!
ESP A. Morata
ESP Spanyolország 1 : 0 Németország GER

A második félidő első 15 percében nem volt annyi dinamika a spanyolok játékában, mint amennyi az első félidőben volt, most inkább a németek tűnnek lendületesebbnek és motiváltabbnak. Egy eladott labda után volt is egy nagy helyzetük, de Simon védte Kimmich lövését.

Az is látszik, hogy még kevesebb teret akarnak hagyni a spanyoloknak, amint meglendülne egy játékosuk, azonnal letarolják a németek, gyorsan össze is szedtek pár sárgát.

Ezért járt a harmadik német sárga.

Sárga lap
J. Kimmich
GER Németország

A spanyol körülbelül 30 méterről, laposan próbálkozott, nem ez volt Neuer legnehezebb dolga ezen a meccsen.

Hátul passzolgattak a spanyolok, egy pontatlan átadást megszerzett Gündogan, Kimmichhez passzolt, akinek az erős lövését nagy bravúrral védte a spanyol kapus. A szögletből nem veszélyes helyzet lett, hanem spanyol kontra, amit Goretzka csak sárga lapos szabálytalanság árán tudott megállítani.

Sárga lap
L. Goretzka
GER Németország
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!