A spanyolok nagyon leeresztettek a végére

2022. november 27. – 21:59

Másolás

Vágólapra másolva

Nem volt annyi lendület és dinamika a spanyolok játékában, mint az első félidőben, volt egy nagyon jó tíz percük, amikor a vezetést megszerezték, de ezt leszámítva nem tudtak túl gyakran közel kerülni a német kapuhoz.

A németek sokkal több energiát fordítottak a támadásokra a második játékrészben, és néhány cseréjük – Füllkrug, Schlotterbeck – is jól szállt be a meccsbe. Füllkrug nem magasan jegyzett játékos, de nagyon jó szezonja van a Werder Bremenben: 14 Bundesliga meccsen 10 gólnál jár. És ezen a meccsen is sokkal hasznosaban játszott, mint Thomas Müller, akinek a helyére érkezett. A Bayern játékosának nagyon gyenge meccse volt.

Nem lehet teljesen elégedett Luis Enrique – Fotó: Albert Gea
Nem lehet teljesen elégedett Luis Enrique – Fotó: Albert Gea

Viszont a mezőny legjobbja Musiala és Goretzka volt, a fiatal támadó nagyon jól tartotta meg a felpasszolt labdákat, és látványos a cselezőkészsége is, Goretzka pedig hatékonyan védekezett, és segítette abban is a németeket, hogy hátulról minél gyorsabban játszák fel a labdát a támadókig. A spanyolok nagyon leeresztettek a meccs végére, a középpályás-védekezésük gyakorlatilag nem működött az utolsó 20-30 percben, Pedri és Gavi pedig nem tudták szervezni a játékot, jól kikapcsolták őket a németek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!