Könnyek között, nézőkkel lepacsizva zárta Dzsudzsák a búcsúmeccsét: Magyarország–Görögország 2-1

2022. november 20. – 20:03

frissítve

Könnyek között, nézőkkel lepacsizva zárta Dzsudzsák a búcsúmeccsét: Magyarország–Görögország 2-1
Fotó: Mónus Márton / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Dzsudzsák Balázs 109. alkalommal, utoljára lépett pályára a magyar válogatottban, ezzel válogatottsági rekorder lett, megelőzve Király Gábort. 53 percet kapott csapatkapitányként, de a vágyott gól nem jött össze neki. Sallai remek akcióból volt eredményes, a csereként beállt Kalmár szabadrúgásból talált be a 94. percben, a kettő között tizenegyesből egyenlítettek a görögök.

Styles és Sallai fantasztikus támadásánál Stylestől kérte Dzsudzsák a passzt, de a beadás kicsit mögé ment, így Sallaihoz került, aki a kapu bal alsó sarkába lőtt.

A stadion egyik fele „Dzsudzsákot” mond, mire a másik fele „Balázzsal” válaszol. Közben Dzsudzsáknak volt egy jó mélységi felívelése.

Ezen kívül nem igazán tudják egyelőre bevonni a játékba, cserébe kifejezetten agresszíven zavarja elöl a görög védőket, ha hozzájuk kerül a labda.

De nem lett belőle semmi, a kifejelt labdát csúnyán fölé lőtte bal lábbal Kourbelis.

A meccs első öt percében Dzsudzsákot nem igazán hozták játékba, de aztán az ötödik perc környékén Fiolától kapott passzt, azzal rögtön kapura fordult, de a gyengébbik lábával, jobbal a görög védőbe lőtte.

Hátramentünk a tizenhatosra, majd előre az ellenfél tizenhatosára.

Dzsudzsák Balázsnak pedig, el ne feledjük megemlíteni, az utolsó.

A válogatottsági rekord megdöntése miatt emlékplakettet nyújtott át Dzsudzsák Balázsnak Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke. Így néz ki, még Csányi Sándor adta át neki mielőtt Katarba utazott.

Az 1983-as magyar–görög volt az első olyan válogatott meccs, amire gyerekkoromból emlékszem (a családi legendárium szerint már a '82-es vébé meccseit is néztük, de abból semmi nem maradt meg). A szövetségi kapitány Mészöly Kálmán volt, a meccset 3-2-re elveszítettük, akkor még nem tudtam, hogy pár jobb év után ez alapvető futballélményem lesz. No, itt vannak ennek a meccsnek a góljai.

Ellenük mutatkozott be (2007. június 2-án), ellenük lőtte az első gólját 2008. május 24-én, most pedig a görögök ellen búcsúzik. Menet közben azért volt még két meccsünk Görögország ellen, 2015-ben volt egy hazai 0-0 és egy idegenbeli 4-3, azokon nem talált be.

Íme Marco Rossi kezdője a görögök elleni meccsre:

Dibusz – Szalai, Orbán, Fiola – Kerkez, Styles, Nagy, Botka – Szoboszlai, Sallai, Dzsudzsák.

A görögök pedig így kezdenek:

Paszhalakisz – Rota, Hacidiakosz, Recosz, Jannulisz – Bakaszetasz, Kurbelisz, Buhalakisz – Maszurasz, Jannidisz, Mantalosz.

Fotó: Illyés Tibor / MTI
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A vb nyitómeccse után jöjjön egyből egy búcsúmeccs, igaz, közel sem a vb-ről. A magyar válogatottban Görögország ellen bemutatkozó Dzsudzsák Balázs a 109. alkalommal lép pályára a nemzeti csapatban, ezzel megelőzi Király Gábort, és egyedüli rekorder lesz.

A jelenlegi keretből a ma este 66. alkalommal válogatott Nagy Ádámé a legtöbb meccs a nemzeti együttesben, vagyis egy ideig biztosan nem lesz terítéken egy újabb rekorddöntés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!