Szilágyi Liliána nem szeretett volna üzengetni, de most újra posztolt, a győri versenyen úszott is

2022. február 28. – 08:19

Szilágyi Liliána nem szeretett volna üzengetni, de most újra posztolt, a győri versenyen úszott is
Szilágyi Liliána 2020-ban a római versenyen, az áprilisi országos bajnokságon ismét versenyezhet – Fotó: Andrea Staccioli/Getty

Másolás

Vágólapra másolva

Szilágyi Liliána két hónapos tudatos hallgatás után ismét megszólalt az Instagramon. „Nem szerettem volna a nagy nyilvánosság előtt üzengetésekbe kezdeni olyan dolgokról, melyek nem oda tartoznak, másrészről nekem is fel kellett dolgoznom életem egyik legnehezebb döntését és annak hozadékait lelkileg” – írta most.

A 2016-ban Európa-bajnoki ezüstérmes, két olimpián (2012 és 2016) szereplő úszónő december végén jelentette be, hogy édesapja, a szintén olimpikon Szilágyi Zoltán bántalmazta őt testileg, lelkileg és szexuálisan is. Liliána testvére, Gerda nyílt levélben hazugságnak nevezte ezeket az állításokat. Február elsején édesapjával együtt rádióműsorban mondták el a verziójukat, és hogy a pénz miatt kezdődött minden. Az úszószövetség vizsgálatot indított, amely egyelőre még nem zárult le. A korábbi kapitány, Hargitay András a könyvében meglepő őszinteséggel írta le, mit tapasztalt 2016-ban. A Telex birtokába jutottak a valóper megrázó iratai is.

„Szeretném az elmúlt hetekben elkezdett dolgaimat folytatni, tanulni, tájékozódni, képezni magam, hogy a megfelelő ismereteket elsajátítva tudjak segíteni majd másoknak is, akik hasonló nehézségeken mentek keresztül, hogy ne csak önmagamat tudjam képviselni, hanem esetleg azokat is, akiknek egyelőre még nincs hangja”

– posztolta vasárnap a 25 éves Szilágyi Liliána, és azt is tudatta, hogy vannak céljai még a sportágban. A terveiről, a gyógyulása tapasztalatairól, és sok minden másról igyekszik majd megosztani információkat, és bízik abban, hogy ez megfelelő motivációt, netán támaszt is tud majd nyújtani másoknak.

A Telex úgy tudja, hogy a hétvégi győri versenyen rajthoz is állt, a hosszú kihagyás után versenyen kívül nevezett be és volt ott a medencében, 50 és 100 pillangón úszott is. Előbbi távon 28,4-gyel csapott a célba, utóbbin 1:02-vel. Ez a legjobb idejétől több mint négy másodperccel maradt el, de az áprilisi országos bajnokságon tovább faraghat rajta.

Budapest júniusban világbajnokságot rendezhet, ha képes a javulásra, bekerülhet akár a világbajnoki csapatba is. Augusztusban Rómában Európa-bajnokságot rendeznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!