Csányi Sándor: A fekete póló helyett a nemzeti színeket részesítem előnyben

2022. február 5. – 08:22

Másolás

Vágólapra másolva

Exkluzívnak nevezett interjút adott a Blikknek Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, az ország egyik leggazdagabb embere, aki a Forbes összesítése szerint tavaly is remek évet zárt. A legérdekesebb mondatai közül válogattunk.

A vénaszkenner tervezett bevezetéséről. „Az intézkedéseinket a csapat és a szurkolók érdekében tesszük, azért, hogy minden válogatott mérkőzésen telt ház fogadja a csapatokat.”

A magyar szurkolók öltözékéről. „(…) a katonai minta vagy a fekete póló helyett a nemzeti színeket részesítem előnyben, amelyet Nyugat-Európában is ”értenek„, és amely sokkal jobban kifejezi a csapat és a drukkerek összetartozását.”

Mi volt a legnagyobb kudarc? „A magyar futball legnagyobb gyengesége a fiatal tehetségek menedzselése volt az elmúlt időszakban.”

A videóbíróról. „Mindössze fél szezon tapasztalataival rendelkezünk, de az alkalmazása szerintem jó döntés volt.”

Csányi Sándor nemrég az M4 Sport vendége volt, ahol elmondta, hogy mindenképpen szigorítani kell a szabályokat, és bár végleges döntés még nincs, de valószínűleg a Ferencvárosnál alkalmazott vénaszkenneres gyakorlat lép majd érvénybe a válogatott találkozókon is, valamint további kamerákat szerelnek fel a Puskás Arénánál.

A magyar válogatott meccsein történt szurkolói rendbontásokról ebben a cikkben írtunk részletesen. Az európai szövetség, az UEFA eredetileg három zárt kapus meccsre büntette az MLSZ-t a tavalyi Európa-bajnokság budapesti meccsein történt diszkriminatív és rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt.

Tavaly novemberben végül enyhítették ezt a büntetést, a három zárt kapuból kettő lett, amiből a másodikat két évre felfüggesztették. A gyakorlatban így csak egy zárt kapus hazai meccse lesz a válogatottnak a közeljövőben: 2022. június 4-én az angolok ellen. Tavaly szeptember 2-án pont az angolok elleni vb-selejtezőn történt az az eset, hogy Raheem Sterlinget egy pohárral megdobták a magyar szurkolók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!