Két zárt kapus válogatottmeccsre enyhítette az MLSZ büntetését az UEFA

2021. november 17. – 18:13

Másolás

Vágólapra másolva

Három helyett csak két hazai tétmérkőzést kell zárt kapuk mögött lejátszania a magyar futballválogatottnak a következő UEFA-versenysorozatban, vagyis a Nemzetek Ligája 2022–2023-as kiírásában. A második zárt kapus büntetést ráadásul két évre felfüggesztette az európai szövetség (UEFA) – számolt be a másodfokú döntésről a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja.

Az UEFA július 9-én három zárt kapus meccsre büntette az MLSZ-t az Európa-bajnokság budapesti meccsein történt diszkriminatív és rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt. Az UEFA ezenkívül még 100 ezer euróra is megbüntette az MLSZ-t, és arra kötelezte a magyar szövetséget, hogy „EqualGame” (Egyenlő Játék) feliratú molinót helyezzenek ki a válogatott következő meccsein. Az eredeti büntetés a harmadik mérkőzésre szóló zárt kaput két évre függesztette fel.

A magyar szövetség fellebbezett a büntetés súlyossága ellen, mert véleményük szerint az érintett mérkőzéseken a 60 ezer néző nagy része sportszerűen szurkolt. Az UEFA szerdán, másodfokon mérsékelte a büntetést.

A magyar válogatott az UEFA által szervezett következő tétmérkőzéseit jövő júniusban és szeptemberben fogja játszani a Nemzetek Ligája A divíziójában, így a kiszabott zárt kapus büntetést is akkor fogja letölteni. Az NL-sorsolás december 16-án lesz, akkor fog kiderüli, hogy a magyar válogatott Európa legerősebb válogatottjai közül melyik hárommal kerül egy csoportba.

Az MLSZ emellett azt is jelezte, hogy nyilvánosságra került a FIFA döntése a magyar–angol vb-selejtező kapcsán beadott fellebbezésre. A FIFA első fokon pénzbírság mellett két mérkőzés zárt kapus megrendezését rendelte el, de a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette. Szerdán a FIFA másodfokon is megerősítette döntését, a magyar szövetség pedig kéri a részletes indoklást – áll az MLSZ közleményében. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!