Legalább félmilliárdos veszteséget jelentett a kéziválogatott korai Eb-búcsúja

2022. február 2. – 08:13

Legalább félmilliárdos veszteséget jelentett a kéziválogatott korai Eb-búcsúja
A magyar válogatott tagjai az Izland elleni utolsó Eb-mérkőzésen – Fotó: Kovács Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel a magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott a középdöntőbe a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és a 15. helyen végzett, teljes körű vizsgálat kezdődik a sportágon belül. Erről Novák András, a szövetség operatív igazgatója beszélt az Inforádióban. Ez a vizsgálat eltarthat 2-3 hónapon át, egyelőre nem ismert, kik lesznek a tagjai. Mindent az elnökség tagjai elé akarnak tárni.

A vizsgálat kiterjed

  • az edzőképzésre,
  • az utánpótlásképzésre,
  • kiválasztásra,
  • a klubokkal való kapcsolattartásra,
  • a taopénzek felhasználására.

Novák árnyalta a két alelnök, Pálinger Katalin és Nagy László felfüggesztéséről szóló híreket, mert őket a küldöttgyűlés választotta meg, így az elnökség nem mozdíthatja el őket. A napi munkában részt vehetnek, de a stratégiai döntéshozatalban nem.

Mivel Gulyás István kapitány szerződése lejárt január végén, ahogy a szakmai stábban részt vevő spanyol Chema Rodriguezé is, a következő elnökségi ülésen, vagyis két-három héten belül a kapitányról már döntés születhet. Az áprilisi világbajnoki selejtezőn (a Litvánia–Izrael-párharc győztese vár a mieinkre) még előfordulhat, hogy egy ideiglenes kapitány ül a padon, és egy másik személy kap hosszú távon bizalmat.

Novák arról is beszámolt, hogy a válogatott kiesése 500-600 millió forintos veszteséget jelentett, mert a középdöntő négy magyar érdekeltségű meccsét valószínűleg telt ház előtt rendezték volna meg. A 20 ezres csarnokban így akadt olyan találkozó, amin 5 ezer néző sem volt a lelátón. A fináléra egyébként 14 ezren voltak kíváncsiak. Az európai szövetség (EHF) elégedett volt a szervezéssel.

Elemzésünkben arra jutottunk, nem csoda a gyors kiesés, mert a válogatott nem korszerű kézilabdát játszik. Egy másik írásunkban az előző éveket vizsgáltuk, a milliárdok ellenére stagnálás észlelhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!