Koronavírus miatt nem lesz ott az olimpián Verrasztó Dávid orosz ellenfele

2021. július 22. – 09:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Koronavírus-fertőzés miatt nem indulhat a pénteken kezdődő tokiói olimpián Ilja Borogyin, a férfi 400 méter vegyesúszás idei Európa-bajnoka – írja az MTI.

A 18 éves orosz versenyző pozitív tesztjéről Viktor Avdijenko, az orosz sportági szövetség alelnöke számolt be a TASZSZ hírügynökségnek. A sportoló teljesen tünetmentes és jól van.

Borogyin májusban Budapesten 4:10.02 perces eredménnyel nyerte meg az Eb-t, ezzel megszakítva Verrasztó Dávid jó sorozatát, aki zsinórban háromszor tudott nyerni ebben a számban. A tokiói olimpián Verrasztó mellett Bernek Péter indul 400 méter vegyesúszásban.

Kedden újabb kilenc koronavírusos megbetegedést regisztráltak az olimpia szervezői. Az új esetekkel együtt kedden már 67-re emelkedett a július 1-je óta regisztrált pozitív esetek száma az olimpiával kapcsolatban.

Guinea kihagyja az olimpiát

Nem vesznek részt Guinea sportolói az olimpián. A nyugat-afrikai ország sportminisztériuma szerdán késő este jelentette be a döntést, amit a hazai koronavírus-fertőzöttek növekvő számával, illetve sportolói egészségének megvédésével indokolt.

Észak-Korea után Guinea a második ország, amely visszalépett az eseménytől. Az ország öt versenyzővel szerepelt volna az olimpián – írja az MTI.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi felmérés szerint a japán lakosság többsége ellenzi az olimpia és a paralimpia megrendezését. A tiltakozás legfőbb oka a járvány.

A szervezők július elején döntöttek arról, hogy a versenyeken nem lehetnek nézők, a sportolók, edzők és a médiában dolgozók csak szigorú intézkedések mellett juthatnak be Japánba. Az országban július 12-től pedig rendkívüli állapotot vezettek be, amely augusztus 22-ig lesz érvényben.

A versenyen 176 magyar sportoló vesz részt, a Magyar Olimpiai Bizottság döntése értelmében csak védett sportolók indulhatnak. Ahogy a MOB kötelezővé tette az oltást, Schmid Julia szlalomkenus visszalépett az olimpiától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!