Magyarország–Franciaország 1–1

2021. június 19. – 14:52

frissítve

Magyarország–Franciaország 1–1
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Pontot szerzett Magyarország a világbajnok franciák ellen az Eb-n, sőt, bő 20 percig még vezettünk is Fiola Attila csodás gólja után. Griezmann egy kihagyhatatlan helyzetből egyenlített, majd óriási nyomás jött a franciáktól, de kibírta a végét a védelem.

Rövidesen folytatjuk a portugál-német csoportmeccs közvetítésével. Köszönjük a figyelmet.

A francia származású, magyar válogatott Loic Nego is nagyon boldog, hatalmas erőfeszítés kellett, mindenkit büszkévé tett a csapat. Nagyon erősek a franciák, ők a világ legjobbjai, de beleadtunk mindent, és sikerült. Mbappéra fel kell készülni, nem könnyű ellene játszani. De nem egyedül voltam ellene, csapatjáték volt – mondta. Griezmannak nem ír üzenetet, „hagyok neki egy kis időt, biztosan nem örül az eredménynek” – válaszolta riporteri kérdésre a magyar csapat jobbszélsője.

A magyar gól szerzője könnyek között nyilatkozott, az egész pályafutása lepörgött a szeme előtt a gólja után, és a családjára is gondolt. Büszke a csapatra és a szurkolókra. Elképesztő volt, ahogy a csapat játszott. Bátran tudtunk támadni, meg is lett az eredménye, elképesztő volt a mai nap – mondta.

A gólnál jó labdát kapott Sallaitól, és látta, hogy Pavard nem helyezkedett jól, és szerencsére Varane elé is sikerült bemenni. „30-40 métert sprinteltem a gól előtt, de szerencsére higgadt tudtam maradni”. Az élet valamit visszaadott a 2016-os Eb után, ahol az első meccset ugyan végigjátszotta, de utána sérülés miatt már nem tudott pályára lépni a többi meccsen – mondta a gólszerző.

Másodszor érdemelte ki ezt az elismerést, öt éve a magyar-osztrák után találták őt a legjobbnak. Azon a meccsen 2-0-ra nyertünk.

Sajó Dávid és Hrutka János mellett Soós Márk, a BoxtoBox szakértője segít majd átbeszélni a csodás döntetlent. De szó lesz még arról is, hogy milyen edzői stílusok dominálnak a tornán, illetve kik lehetnek az Európa-bajnokság esélyesei.

Gyakoroltuk edzéseken a gól előtti szituációt, és a meccsen be is jött. Kiadtuk magunkból a maximumot, büszkék lehetünk magunkra. Nem tört meg minket a franciák gólja, ebben javultunk az előző meccshez képest. Megérdemeltük az egy pontot – mondta Sallai Roland, aki azt is mondta: „tovább szeretnénk jutni a csoportból.”

Nem volt veszítenivalónk, mindent bele kellett adni. Vezettünk, jól játszottunk, voltak szép kontráink, de örülök az egy pontnak. Nagy erőt ad ez az eredmény a müncheni, németek elleni meccshez – mondta a meccs emberének választott, rengeteget futó Kleinheisler László.

A szülinapos Nagy Ádám kicsit csalódott, hogy nem lett meg a győzelem. A szurkolók nagy motivációt adnak nekik, sokat jelent a támogatásuk. Az utolsó meccs nem lesz könnyű, idegenben kell majd játszanunk – mondta az M4-nek a ma 26 éves középpályás.

Szakkommentár

A kapuja elé szorult, de hatalmasat küzdött a magyar válogatott az utolsó percekben. Mbappé révén megszerezhette volna a 83. percben a győzelmet a vendégcsapat, de Gulácsi ezúttal is hatalmasat védett. Nem volt aktív a vendégek letámadása, így hasznos másodperceket nyerhetett nem egyszer a magyar csapat. Hiába érkezett Tolisso, Lemar és Giroud is, hősiesen védekezve megakadályozták a nagyobb helyzetek kialakítását a mieink és megérdemelten szereztek pontot a regnáló világbajnok ellen.

Utoljára 1971-ben játszottunk 1-1-es döntetlent a 15 kísérletig jutó vendégek ellen. Hatalmas teljesítmény, óriási csapatmunka, dicséret illeti a nagy melegben emberfelettit nyújtó játékosokat.

A hosszabbítás utolsó perceiben is hatalmas volt a küzdelem, az egyik francia szögletnél irgalmatlan birkózás volt a kapunk előtt, de nem lett belőle baj. Kihúztuk újabb kapott gól nélkül, nem fáradtunk el, jól zárt a védelmünk a nagy francia nyomás közepette is.

Megvan az első pont az idei Eb-n, a végig óriási nyomást hozó francia világbajnokok ellen úgy, hogy bő 20 percig vezettünk is a mérkőzésen. Folytatás szerda este Németország ellen Münchenben.

Vége a mérkőzésnek
HUN Magyarország 1 : 1 Franciaország FRA

Gulácsi öklözte ki a beívelt labdát, közben több magyar játékost is lebirkóztak középen. Bírói labda a vége. Másodpercek vannak hátra.

Ennyit kell kibírni.

Dembélé helyére érkezett Lemar sérülés miatt.

Továbbra is jól helyezkedünk, távoli lövésekkel próbálkoznak a franciák, a tizenhatosunk előterében, és a térfelünk közepén adogatják lábról-lábra a labdát, de nagyon koncentráltan játszik a magyar csapat. Nem tudják megnyerni az egy-egy elleni párharcokat, ha mégis, kisegítik egymást a magyar játékosok.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Megint egy francia csere, most Tolisso villant, Gulácsi csak öklözni tudta a középre tartó lövést. Nincs megállás, utána egyből folytatták a rohamot a franciák, de Gulácsi egyelőre hozza a formáját.

Szakkommentár

Igen jól kezdte a második félidőt a magyar válogatott, jóval több bátor megindulás jellemezte ezt az időszakot, leginkább az igen aktív Sallai Rolandnak köszönhetően. A franciák nem találták a bátor magyar csapat fegyelmezett játékának ellenszerét. Cserélt is Didier Deschamps, Dembélé érkezett Rabiot helyére.

A csere 2 perccel a beállása után már egy kapufával köszönte meg a bizalmat, majd 5 percre rá egy kirúgás után hozták zavarba a vendégek a 2 a 2-ben maradt védelmünket, Mbappé villámgyors mozdulatát nem tudták lekövetni a mieink, és Griezmann egyenlített. Hasonlóan a portugálok elleni mérkőzéshez, Franciaországnál is érkeznek azok a cserék, akik képesek arra, hogy mérkőzéseket döntsenek el. Vajon ezúttal másképp alakul a végjáték?

A bekapott gól után nem estek kétségbe a magyar játékosok, bátran próbálnak építkezni, Sallai különösen aktív, de nem jutunk igazán közel a francia kapuhoz. Védekezésben továbbra is masszívak vagyunk, ritkán tudnak minket megbontani a franciák.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A Mezőkövesd 33 éves játékosa Schäfer helyére áll be. A túloldalon két friss ember is jött, Tolisso és Giroud az új emberek, Benzema és Pogba hagyták el a pályát.

Lelassult a lövés egy blokkon, így könnyű préda lett Llorisnak, az viszont jó jel, hogy az egyenlíts után sem ijedt meg a magyar válogatott, ha van lehetőség, gond nélkül megindulnak a letámadó, őrült nyomást helyező franciák ellen.

Egy kapu elé helyezett szabadrúgást próbált meg estében kapura kotorni a francia csatár, sikertelenül. Mivel a félidő feléhez értünk nagyjából, a bíró újabb frissítőt rendelt el a nagy hőség miatt.

Az utóbbi tíz percben voltak jó támadásaink, a legígéretesebb az volt, amikor Fiola és Schäfer tartotta meg jól a labdát, de Sallai lövése nem találta el a kaput. Aztán Dembelé lőtt kapufát a második oldalon.

Eleinte jól védekeztünk, és amikor megszereztük a labdát, próbáltunk kontrázni, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Sallai jól tartja meg a labdákat a bal oldalon, ebből volt egy szabadrúgásunk is, amit Lloris fogott. Aztán az egyik támadásunk után túl kevesen maradtuk hátul, amit Griezmann használt ki. A gólpasszt az egyébként ma nem túl sokat mutató Mbappé adta.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Sokat teketóriáztak a védők a kapu előtt, Orbánról gurult ki Griezmann elé, aki most nagyon simán passzolt a kapuba.

Jól indultak rá a társak, de végül Lloris kezében kötött ki a mindenkinek hosszú labda.

GÓL!
FRA A. Griezmann
HUN Magyarország 1 : 1 Franciaország FRA

Hatalmas kapufa lett a vége, Gulácsi biztosított, de nem ért a labdához, így még a szögletet is megússzuk, kirúgás jöhet. Láthatóan veszélyesek a franciák, de nem tudnak folyamatos ziccereket kidolgozni.

Dembélé a meccs első francia cseréjeként nemrég állt be Rabiot helyett.

Ida-oda tologatás megy csak a franciáknál, akik láthatóan nem találják a lyukat a védelmen. Kleinheisler harcol ki szabadot most, ez a pillanatnyi szusszanás nagyon jól jön most.

A második félidő első perceiben Pogba lövésénél rögtön nagyot kellett védenie Gulácsinak, azonnal beszorítottak minket a franciák. Aztán Negonak sikerült felvinnie a labdát a jobb szélen, később pedig Fiola hosszú indításával iramodtunk meg, de elhaltak a támadásaink. Pogba jobb oldali lövésén kívül nem jutottak nagyobb helyzethez a franciák. Egymást kisegítve, masszívan védekeznek a magyar játékosok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!