Eltört Willi Orbán kézközépcsontja, már meg is műtötték, de a klubja szerint nem nagy a baj

2021. március 4. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az RB Leipzig magyar válogatott védője, Willi Orbán kézsérülést szenvedett a szerda esti, Wolfsburg elleni Német Kupa-meccsen, emiatt cserélték le a félidőben. A Kicker szerint műteni is kellett a kezét.

„Willinek megsérült a csuklója. Úgy tűnik, eltört. Már a második perctől fájdalmai voltak” – mondta Julian Nagelsmann vezetőedző a 2-0-ra megnyert negyeddöntő után. Orbán az első félidő nagy részét a bal kezén lévő kötésben játszotta le.

Frissítés 12:30: Csütörtökön a klub egy rövid hírben számolt be arról, hogy Orbánnak nem a csuklója, hanem a kézközépcsontja tört el valójában. Csütörtök reggel megoperálták, ám a klub szerint csak néhány napot kell emiatt kihagynia. Arról azonban nem írtak, hogy a hétvégén már játszhat-e.

A védőnek nincs szerencséje a Wolfsburg elleni meccsekkel, 2019. október 30-án is éppen ellenük játszott Német Kupában, amikor olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy többször is műteni kellett, a teljes felépülése pedig fél évig tartott.

Willi Orbán a Wolfsburg elleni meccsen 2021. március 3-án, Lipcsében – Fotó: JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Willi Orbán a Wolfsburg elleni meccsen 2021. március 3-án, Lipcsében – Fotó: JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Az RB Leipzig csapatára március 10-én fontos mérkőzés vár a Bajnokok Ligájában, a Liverpool elleni nyolcaddöntőjük visszavágóját – az odavágóhoz hasonlóan – a Puskás Arénában fogják rendezni a németországi karanténszabályok miatt. Az első pesti meccsen a Liverpool nyert 2-0-ra, viszont az idegenben lőtt gólok szabálya miatt akár az a szürreálisnak tűnő helyzet is előállhat, hogy egy 3-1-es lipcsei győzelem már a német csapat továbbjutását jelentené, mert most az angolok lesznek „hazai pályán”.

A lipcsei csapat másik magyar játékosa, a télen igazolt Szoboszlai Dominik továbbra is sérüléssel bajlódik, így még nem tudott bemutatkozni új csapatában. Sőt, Marco Rossi szövetségi kapitány azt nyilatkozta az M4 Sportnak, hogy szerinte Szoboszlai a közelgő válogatott meccseken sem lesz még bevethető.

A magyar válogatott március 25-én, hazai pályán a lengyel válogatott ellen kezdi el a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatát, majd 28-án San Marinóban, 31-én pedig Andorrában fog játszani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!