Balesete óta terápiára jár a Nemzetiben lezuhant színésznő

2024. március 22. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly novemberben súlyos baleset történt a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színházban, a Rómeó és Júlia előadása közben három métert zuhant Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek. Mindkettőjüket kórházba szállítottak, és komoly sérüléseket szenvedtek. Most a HVG készített interjút Szásszal, aki többek között a balesetről és annak következményeiről is beszélt.

Szász megemlíti, hogy a kórházban töltött idejéről szóló Instagram-sztorik és az arról készült cikkekre érkezett reakciók nagyon kikészítették. A balesetről elmondja, hogy volt olyan rész, amikor azt hitte, hogy meg fog halni.

„Az elején, amikor még nem értettem, mi történt, csak annyit érzékeltem, hogy nem tudok mozogni. Aztán azt hittem, hogy meghaltam, de az csak a dupla adag ketamin volt, amit belém nyomtak.”

Elmondása szerint jelenleg is kórházi rehabilitációra, illetve a baleset miatt fókuszált terápiára is jár. Később azt is elárulja, hogy még az is megfordult benne, hogy otthagyja a színészetet, bár ez a gondolat már a baleset előtt is felmerült. „Kiégési tüneteket produkáltam, és sokszor nehéz volt színpadra állnom. Az egész szakma helyzetéből adódóan is meginogtam, hogy ennek így van-e értelme. Azt éreztem, hogy csak egyre rosszabb lesz, fullasztó volt. Cserhalmi mondta, hogy amióta a pályán van, nem volt még ilyen nehéz színésznek lenni.”

A baleset másik elszenvedője, Horváth Lajos Ottó most nemrég mutatkozott először közönség előtt a Most vagy soha! premiervetítésén, amelyben az egyik főszerepet játssza. Ott azt mondta a 60 éves színész, hogy minimum egy év kell még ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön. A Blikknek korábban egyikük ügyvédje azt nyilatkozta, hogy még mindig nem kaptak kártérítést a Nemzetitől a baleset miatt.

Vidnyánszky egy ideig úgy tűnt, hogy vállalja a felelősséget a baleset miatt, és lemondott színházigazgatói posztjáról, amit aztán nem sokkal később visszavont, mondván, nélküle nem tudna működni a Nemzeti Színház. Erre is reagált a Most jövökben Alföldi Róbert, az intézmény korábbi vezetője, miszerint:

Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

Alföldi valószínűleg ezzel arra is utalt, hogy több színészkolléga is férfias döntésnek ítélte meg annak idején, hogy lemondott a posztjáról a baleset miatt. Később Vidnyánszky már magáról részben elterelve a felelősséget beszélt arról, hogy a színház veszélyes szakma, és a színészeknek meg kell tanulnia jól használni egy-egy díszletet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!