Továbbra is lábadoznak és kártérítésre várnak a Nemzeti Színház előadás közben megsérült színészei

2024. március 11. – 07:34

Továbbra is lábadoznak és kártérítésre várnak a Nemzeti Színház előadás közben megsérült színészei
Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján, a Nemzeti Színházban, 2019-ben – Fotó: Soós Lajos / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is bizonytalan, hogy mikorra épülhetnek fel teljesen és térhetnek vissza a színpadra a Nemzeti Színház színészei, akik három métert zuhantak a Rómeó és Júlia tavaly novemberi előadása közben. Egyikük ügyvédje azt mondta a Blikknek, hogy üzemi baleset történt, és jelenleg a színház jogászaival egyeztetnek annak érdekében, hogy a két színész kártérítést kapjon a történtek miatt.

Borbély Zoltán Horváth Lajos Ottót képviseli, és a lapnak adott interjúban elmondta, hogy nem tekintenek ellenségként vagy ellenfélként a színházra, amelynek jogászaival együtt dolgoznak annak érdekében, hogy a színészek megkapják az őket megillető támogatást a gyógyuláshoz, beleértve a kártérítést is, amely a lap becslése szerint több millió forint nagyságrendű lehet.

Szász Júlia színésznő jogi képviselője nem kívánt nyilatkozni az ügyben, ő viszont februárban azt írta az Instagramon, hogy zsibbad, illetve szúr és nyilall az egész lába, semmit nem értek a fájdalomcsillapítók. Információk szerint a baleset utáni felépülés az ő esetében is még hónapokig eltarthat, Horváth pedig kézsérülése miatt szorul speciális kezelésre.

Vidnyányszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy a baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is folyamatban van, és ez nemcsak a rendőrségi eljárásra, de a sérült színészek biztosítására is vonatkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!