Szász Júlia színésznő még nem tudja, akar-e újra „táncolni a színpadon”

2024. február 15. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

„Zsibbad az egész lábam, szúr, nyilall, semmit nem értek a fájdalomcsillapítók” – írja Instagram-sztorijában Szász Júlia színésznő, aki a Nemzeti Színház november 10-i Rómeó és Júlia előadásán sérült meg.

A színésznő kórházi élményeiről számolt be az Instagramon, azt írta: „Ki kell mennem pisilni, az egy nagyon hosszú és nehéz út lesz, egyedül nem fog menni. Nem tudom, hogy megvárjam-e, és akkor kérjek fájdalomcsillapítót is, vagy most. De akkor nem sokára megint kell szóljak, és egy órán belül kétszer megnyomni a nővérhívót felér egy öngyilkossággal”.

Körülbelül 600-szor hallotta, hogy ő még fiatal, „fél év múlva már táncolni fog a színpadon”.

„De vajon akarok? Nehéz kérdés” – írta.

Szász Júlia december elején hagyhatta el másodszorra a kórházat. Először akkor került be, mikor Horváth Lajos Ottóval együtt leestek a több méter magas vasszerkezetű díszletről. Súlyos végtagsérülésekkel kezelték őket, sajtóértesülések szerint Szász Júlia a lábán szenvedett sérüléseket, Horváth Lajos Ottó pedig a kezén. Szász Júliát pár nappal később már ki is engedték a kórházból, bár a felépülése akár hat hónapig is eltarthat. November 27-én aztán megint kórházba szállították, mert mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt.

A baleset miatt beadta lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt vizsgálat indult a színházban, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogy a Nemzeti Színházban történt baleset után több színház is felülvizsgálhatja majd a saját, biztonságra vonatkozó normáit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!