Másodszor is hazaengedték a kórházból Szász Júliát, a Nemzeti Színház darabján megsérült színésznőt

2023. december 4. – 21:42

Másolás

Vágólapra másolva

Másodszor is hazaengedték a kórházból Szász Júlia színésznőt, aki a Nemzeti Színház november 10-i Rómeó és Júlia előadásán sérült meg – írja a Blikk. A lap a Semmelweis Egyetemre hivatkozik, ami szerint Szász ma hagyta el a traumtológiai osztályukat.

Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót mentő szállította kórházba, miután leestek a több méter magas vasszerkezetű díszletről. Súlyos végtagsérülésekkel kezelték őket, sajtóértesülések szerint Szász Júlia a lábán szenvedett sérüléseket, Horváth Lajos Ottó pedig a kezén. Szász Júliát pár nappal később már ki is engedték a kórházból, bár a felépülése akár hat hónapig is eltarthat. November 27-én aztán megint kórházba szállították, mert mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt.

A baleset miatt beadta lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt vizsgálat indult a színházban, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogy a Nemzeti Színházban történt baleset után több színház is felülvizsgálhatja majd a saját, biztonságra vonatkozó normáit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!