A Nemzeti Színház megsérült színészei közül Szász Júlia elhagyhatta a kórházat

2023. november 15. – 18:06

Másolás

Vágólapra másolva

Kiengedték a kórházból Szász Júliát, a Nemzeti Színház színészét, aki a pénteki Rómeó és Júlia című előadás közben sérült meg. Erről a Nemzeti Színház számolt be Facebook-oldalán. „A nap legörömtelibb híre számunkra: Szász Júliát ma hazaengedték a kórházból.🙏 Az egész társulat nevében további gyógyulást kívánunk Neki!” – írták a posztban. Arról nincs hír, hogy Horváth Lajos, a balesetben megsérült másik színész, mikor hagyhatja el a kórházat.

Mindkét színészt mentővel szállították kórházba a baleset után, és még aznap meg is műtötték őket. Az RTL információi szerint a színészek több métert zuhanhattak, egy ajtón eshettek ki.

A baleset miatt beadta lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt vizsgálat indult a színházban, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

Khell Zsolt díszlettervező szerint a Nemzeti Színházban történt baleset után több színház is felülvizsgálhatja majd a saját, biztonságra vonatkozó normáit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!