Orbán Viktor szerint az illegális migráció miatt erősödik a homofóbia és a nők elleni erőszak

2024. október 9. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán szerint az EU második problémája az úgynevezett migrációs nyomás. Ennek részeként Orbán arról beszélt, hogy „az Unió külső határait meg kell védeni. A külső határok védelme az Unió egészének érdekét szolgálja, ezért ahhoz az uniónak érdemi támogatást kéne nyújtania” – fejtette ki Orbán, majd páran megtapsolták.

Fotó: Yves Herman / Reuters
Fotó: Yves Herman / Reuters

Orbán szerint 2015 óta Magyarország komoly politikai vitákat vív a migráció ügyében. „Sok mindent láttam már, amelyeket nagy reményekkel fogadtak, de mind sikertelennek bizonyult” – fogalmazott Orbán az EU-s migrációs javaslatokról, amelyekkel az EU a miniszterelnök szerint eddig kudarcot vallott. Ennek a kudarcnak az oka Orbán szerint az, hogy nincsenek külső hotspotok.

„Ha egyszer valakit beengedünk, azt többet nem fogjuk tudni hazaküldeni, ha van tartózkodási joga, ha nem”

– mondta Orbán, amiért szintén megtapsolták. A miniszterelnök arról beszélt, hogy az egyetlen megoldás az, ha valaki csak engedéllyel léphet az EU-ba.

„Az illegális migráció Európában az antiszemitizmus, a nők elleni erőszak és a homofóbia erősödését eredményezte.”

– ismételte el ezt a mondatot kétszer is Orbán, mire szintén megtapsolták. „Újrateremthető-e a schengeni térség működéséhez szükséges valódi akarat?” – foglalta végül össze Orbán, mire keres választ a Magyarország a soros elnöksége alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!