Epstein-dokumentumok: Virginia Giuffre 3,5–5 millió forintnyi pénzt kapott azért, hogy lefeküdjön a yorki herceggel

2024. január 10. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a Jeffrey Epstein milliárdos amerikai üzletember, szexuális bűnözővel kapcsolatos bírósági dokumentumok ötödik és egyben utolsó része, az 1400 oldalas aktában Epstein és volt barátnője, Ghislaine Maxwell vallomása is szerepel, írja a BBC. A dokumentumokat a szexkereskedelem áldozata, Virginia Giuffre által indított per részeként hozták nyilvánosságra.

Virgina Giuffre a kedden közzétett 2016-os vallomásában azt mondta, hogy 10 000 és 15 000 dollár (mai árfolyamon 3,5–5 millió forint) közötti összeget kapott azért, hogy lefeküdjön András yorki herceggel. Giuffre azt is vallotta, hogy egy médiacég 160 000 dollárt (55,3 millió forint) fizetett neki két cikkért és a fotóért, amelyen András herceggel látható. Ghislaine Maxwell szerint a fotó hamis.

András yorki herceg, Virginia Giuffre és Ghislaine Maxwell – Fotó: AFP
András yorki herceg, Virginia Giuffre és Ghislaine Maxwell – Fotó: AFP

Giuffre tagadta, hogy valaha is „elnökökkel” folytatott volna szexuális viszonyt, de azt állította, arra rávették, hogy „egy ismert miniszterelnökkel” szexeljen. A korábban nyilvánosságra hozott dokumentumokban Stephen Hawking, Bill Clinton és Michael Jackson neve is feltűnik.

A milliárdos amerikai üzletembert, Jeffrey Epsteint 2019-ben tartóztatták le szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és ezzel a céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával. Epsteint 35 nappal később holtan találták New York-i cellájában. A halála után rögtön összeesküvés-elméletek kezdtek el keringeni az interneten, de a hatóságok szerint öngyilkosság történt.

Epstein korábbi szeretője, barátja és üzlettársa, a 61 éves Ghislaine Maxwell jelenleg egy floridai börtönben ül, őt tavaly júniusban ítélték 20 év börtönre kiskorúak szexuális célú kereskedelme miatt. Maxwell azóta is ártatlannak vallja magát. Maxwell családi hátteréről, Epsteinnel eltöltött éveiről és későbbi életéről itt írtunk bővebben.

Az ügy eddigi legismertebb érintettje II. Erzsébet fia, András yorki herceg, akit Virginia Giuffre azzal vádolt meg, hogy 17 éves korában három alkalommal is megerőszakolta őt. András végül több mint 12 millió fontot, azaz nagyjából 5 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetettet Giuffre-nek, miután peren kívül megegyeztek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!