Ghislaine Maxwell szerint Jeffrey Epsteint meggyilkolták

2023. január 24. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Jeffrey Epstein korábbi szeretője, barátja és üzlettársa, Ghislaine Maxwell augusztusban a floridai börtönből adott interjút Daphne Barak újságírónak, a teljes beszélgetés hétfőn este volt látható a Jeremy Kyle Live show-ban. A júniusban 20 év börtönre ítélt Maxwell többek között arról beszélt, azt kívánja, bárcsak soha ne találkozott volna Epsteinnel, és azt is kijelentette: nem hiszi el, hogy a férfi öngyilkos lett – írja a Guardian.

Ghislaine Maxwellről a floridai börtönben készült felvétel – Fotó: Szövetségi Börtön
Ghislaine Maxwellről a floridai börtönben készült felvétel – Fotó: Szövetségi Börtön

A 61 éves Maxwell jelenleg egy floridai börtönben tölti 20 éves büntetését kiskorúak szexuális célú kereskedelme miatt. Maxwell azóta is ártatlannak vallja magát. A hétfő este közzétett interjúból már a megjelenése előtt kiszivárogtak részletek. Többek között az, hogy Maxwell megkérdőjelezi annak a fotónak a hitelességét, amin Virginia Giuffre és András yorki herceg látható, és ami az ügy egyik szimbólumaként bejárta világsajtót. Maxwell azt állította, soha nem látta az eredeti fotót, csak egy fénymásolatot, és meg van győződve róla, hogy hamisítvány.

András herceg tavaly februárban peren kívül egyezett meg az őt szexuális erőszakkal vádoló Virginia Giuffre-ral.

Nem ez volt az egyetlen megalapozatlan összeesküvés-elmélet, amit Maxwell felhozott az interjúban: arról is beszélt, biztos benne, hogy Jeffrey Epstein nem öngyilkos lett, hanem meggyilkolták.

Jeffrey Epsteint, akinek Maxwell közeli bizalmasa volt, 2019-ben tartóztatták le szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával. Azonban a milliárdos befektetőt 35 nappal később holtan találták New York-i cellájában. Bár Epstein halála után rögtön összeesküvés-elméletek kezdtek el keringeni az interneten, a hatóságok szerint öngyilkos lett.

Maxwell az interjúban úgy fogalmazott: „Úgy hiszem, hogy meggyilkolták. Megdöbbentem. Aztán csodálkoztam, hogyan történhetett meg, mert ami engem illet, én biztos voltam benne, hogy fellebbezni fog. És abban is biztos voltam, hogy nem is helyezhetik majd vád alá.”

Majd arról beszél, bár sikeresebb lett volna a továbblépésben, és bárcsak soha ne találkozott volna a férfival.

„Bárcsak Angliában maradtam volna. Megpróbáltam elmenni, új munkát találni, és továbblépni '98 végétől, '99-től. Azt kívánom, bárcsak sikeresebb lettem volna a továbblépésben… bankár voltam, tovább kellett volna tudnom lépni” – mondta.

Maxwell családi hátteréről, Epsteinnel eltöltött éveiről és későbbi életéről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!