Ghislaine Maxwell szerint hamis az András hercegről és Virginia Giuffre-ről készült fotó

2023. január 23. – 14:58

Másolás

Vágólapra másolva

A júniusban 20 év börtönre ítélt Ghislaine Maxwell megkérdőjelezi annak a fotónak a hitelességét, amin Virginia Giuffre és András yorki herceg látható, és ami az ügy egyik szimbólumaként bejárta világsajtót, írja a Guardian. Maxwellt, Jeffrey Epstein egykori szeretőjét, barátját, üzlettársát azzal a váddal ítélték el, hogy 1994 és 2004 között legalább négy kiskorú lányt szervezett be abból a célból, hogy a milliárdos Epstein és barátai szexuálisan bántalmazhassák őket.

Ghislaine Maxwell augusztusban a floridai börtönből adott interjút Daphne Barak újságírónak, a teljes beszélgetés hétfőn este látható majd Jeremy Kyle Live show-ban, de az eddig nyilvánosságra került részletek alapján Epstein volt barátnője azt állítja, soha nem látta az eredeti fotót, amin II. Erzsébet harmadik gyereke átöleli az akkor 17 éves Virginia Giuffre félig meztelen derekát.

Ez az a kép, ami Maxwell szerint hamis, András yorki herceg, Virginia Giuffre és Ghislaine Maxwell Fotó: AFP
Ez az a kép, ami Maxwell szerint hamis, András yorki herceg, Virginia Giuffre és Ghislaine Maxwell Fotó: AFP

Ez egy hamisítvány ... soha nem volt eredeti, és nincs is róla fénykép. Eddig mindig csak fénymásolatot láttam róla

– állítja Maxwell, akit hat vádpontból háromban találtak bűnösnek a nyári eljárás során.

Jeffrey Epsteint, akinek Maxwell közeli bizalmasa volt, 2019-ben tartóztatták le szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával. Azonban a milliárdos befektetőt 35 nappal később holtan találták New York-i cellájában. Bár Epstein halála után rögtön összeesküvés-elméletek kezdtek el keringeni az interneten, a hatóságok szerint öngyilkos lett.

András herceg tavaly februárban peren kívül egyezett meg az őt szexuális erőszakkal vádoló Virginia Giuffre-al. Maxwell családi hátteréről, Epsteinnel eltöltött éveiről és későbbi életéről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!