András herceg peren kívül megegyezett az őt szexuális erőszakkal vádoló Virginia Giuffreval

2022. február 15. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

Peren kívül egyezett meg András herceg, II. Erzsébet brit királynő második fia az őt szexuális erőszakkal vádoló Giuffreval, írja a New York Times egy manhattani bíróságra kedden benyújtott iratok alapján.

Az iratokban nem szerepel, hogy a királyi és katonai címeiről korábban lemondó András herceg mekkora összeget fizetett Giuffrenak, ahogy egyetlen vádpontot sem ismert el. Az iratokból kiderül viszont, hogy András jelentősebb összeggel támogatja majd egy áldozatsegítő jótékonysági szervezetet. András yorki herceg és Virginia Giuffre peres eljárásáról ebben a cikkben írtunk részletesen, kitérve arra is, hogy a rongyrázó életmódjáról hírhedt, de papíron annyira azért nem gazdag Andrásnak gondot okozhat a megegyezéshez szükséges pénz előteremtése.

Az alku mindössze hetekkel azelőtt jött létre, hogy Andrásnak a tervek szerint tanúvallomást kellett volna tennie, amelyben Giuffre asszony ügyvédei eskü alatt kérdezték volna ki.

Virginia Giuffre, aki állítása szerint 17 éves korában lett András herceg áldozata, a néhai szexuális ragadozó és pedofil milliárdos Jeffrey Epstein ügyének egyik főszereplője. A hányatatott gyerekkorú, állami gondozásban és utcán kallódva felnövő Giuffre – lánykori nevén Virginia Roberts – Floridában, aa Trump-féle Mar-a-Lago üdülőhelyen ismerkedett meg 2000-ben azzal a Ghislaine Maxwell-lel, aki Jeffrey Epstein egykori szeretőjeként és fő kerítőjeként ismert.

András herceg az ügy kirobbanásának kezdete óta mindent tagadott, köztük azt is, hogy valaha találkozott volna Giuffreval, annak ellenére, hogy Epstein bűntetteinek felgöngyölítése közben hírhedté vált egy fotó, amin átöleli a tinilány Giuffre derkát.

Az inkriminált fotó, amin a herceg átkarolja Virginia Giuffre (leánykori nevén Roberts) derekát, a háttérben pedig Epstein barátnője, Ghislaine Maxwell áll – Fotó: US District Court – Southern District of New York / AFP
Az inkriminált fotó, amin a herceg átkarolja Virginia Giuffre (leánykori nevén Roberts) derekát, a háttérben pedig Epstein barátnője, Ghislaine Maxwell áll – Fotó: US District Court – Southern District of New York / AFP
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!