Nem ejtik András herceg ügyét, szexuális zaklatás vádjával elkezdődhet a tárgyalása

2022. január 12. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sikerült elérnie András hercegnek, hogy az amerikai bíróság ejtse az ügyét, amiben szexuális bántalmazással vádolták meg, írja a BBC.

A herceg ügyvédei arra hivatkoztak, hogy 2009-ben, egy peren kívüli egyezségben a néhai szexuális ragadozó és pedofil milliárdos Jeffrey Epstein vállalta, hogy félmillió dollárt fizet az őt megvádoló Virginia Giuffre-nak, ha cserébe a nő azonnal megszünteti keresetét, és örökre tartózkodik az Epstein elleni jogi eljárások indításától. Sőt, a körmönfont nyelvezettel megfogalmazott egyezség révén nemcsak Epstein szabadult meg Giuffre-tól, hanem minden más, Epsteinhez köthető személy vagy entitás, aki potenciálisan alperessé válhat. Így például védői azzal érveltek, András herceget sem lehetne perbe fogni, aki szintén a peren kívüli egyezség „potenciális alperesei” közé tartozik.

Az ügyet elbíráló bíró most viszont úgy döntött, hogy a kereset tárgyalható.

II. Erzsébet brit királynő harmadik gyerekét, András herceget augusztusban perelte be Virginia Giuffre. A nő egy korábbi vallomásában azt állította, hogy 16 éves korában beszervezték a néhai amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein fiatalkorú lányokból álló hálózatába, akiket aztán Epstein és barátai szexre kényszerítettek. Guiffre azt mondta, hogy Epstein többek között András hercegnek is „kölcsönadta” őt.

A ma 38 éves Giuffre állítása szerint András herceg szexuálisan bántalmazta őt, amikor tinédzser volt Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell otthonában. „Epstein, Maxwell és András herceg arra kényszerítették a felperest, aki ekkor még gyerek volt, hogy akarata ellenére szexuális kapcsolatot létesítsen András herceggel” – állítja a vád.

András herceg tagadja a vádakat, a BBC 2019-es interjújában pedig azt mondta, hogy a nő állítása eleve képtelenség, hiszen akkori egészségügyi állapota miatt nem is volt képes izzadni, ahogyan azt a nő állítja.

A herceg ebben az interjúban azt is mondta, nem emlékszik arra, hogy valaha találkozott volna Virginia Giuffre-vel, ugyanakkor a bírósági iratok között szerepelt egy fénykép, amelyen András és Giuffre együtt látható Maxwell londoni otthonában. András herceg az Epstein-botrány miatt 2019-ben le is mondott a királyi család nevében végzett feladatairól.

Maga Jeffrey Epstein 2019-ben, rejtélyes körülmények között lett öngyilkos a börtönben, miközben az ellene felhozott vádak tárgyalására várt. A később előzetes letartóztatásba került Ghislaine Maxwell tárgyalása eközben mindössze három hét után a végéhez ért, 2021 decemberében az esküdtek az ellene felhozott hat vádpontból ötben bűnösnek mondták ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!