Ghislaine Maxwell tagadja, hogy részt vett volna Jeffrey Epstein ügyeiben

2020. október 22. – 18:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Most hozták nyilvánosságra Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein egykori barátnőjének 2016-os vallomását, amiben tagadja, hogy bármilyen bűncselekményben részes lett volna, írja a BBC.

Az 58 éves nőt 2020. júliusában tartóztatták le azzal a váddal, hogy több mint egy évtizeden keresztül ő irányította Epsteinnel együtt a milliárdos által fenntartott, fiatalkorú lányok megrontásával foglalkozó hálózatot. A vádak szerint Maxwell volt az, aki az áldozatok bizalmába férkőzött, elvitte őket moziba és vásárolni, majd kihasználva ezt a viszonyt, arra kényszerítette a kiskorú lányokat, hogy Epsteinnel, vagy esetleg mindkettőjükkel, illetve Epstein befolyásos barátaival közösüljenek.

A vallomásban a nő többször állítja, hogy soha nem volt szemtanúja semmilyen illegális tevékenységnek kiskorú lányok és Epstein között, nem is vett részt ilyesmiben és neki sem jelentették, hogy a milliárdos házában efféle tevékenységek történtek volna.

A tanúvallomást egyébként egy Virginia Giuffre nevű vádló által indított, most lezárult rágalmazási perben tette. A nőt elmondása szerint 16 évesen szervezte be Maxwell a milliárdoshoz, és utasította rá, hogy olyan ismert, gazdag emberekkel létesítsen szexuális kapcsolatot, mint például II. Erzsébet brit uralkodó fia, András yorki herceg.

Maxwell ezekre a vádakra azt reagálta a vallomásban, hogy soha nem vett részt semmiben, aminek köze lett volna a nőhöz vagy Epsteinhez, illetve azt is elmondta, szerinte Giuffre nyilvánvalóan hazudozó. Arra a kérdésre, hogy betanította-e valaha Giuffre-t arra, hogy kiskorúakat tanítson erotikus masszázsra, azt válaszolta, az egész sztori abszurd, és minden hazugság, amit a nő elmondott.

Ghislaine Maxwell ügyvédei szerint nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni a tanúvallomást, mert sérti a nő alkotmányos jogait és keresztbe tehet a jövő évi bírósági eljárás tisztességes lebonyolításának. Maxwell egyébként letartóztatása óta szigorú házi őrizetben van, azt megelőzendő, hogy Epsteinhez hasonlóan ő is végezzen magával a börtönben. Ha az ellene szóló vádak beigazolódnak, akár 35 évet is kaphat.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

(Borítókép: Spencer Platt/Getty Images)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!