Bírósági bizonyítási eljárás kezdődhet arról, hogy András herceg képes volt-e izzadni

2022. január 1. – 08:08

Másolás

Vágólapra másolva

Bizonyítékot várnak arra vonatkozóan annak az amerikai nőnek az ügyvédei, aki szexuális zaklatással vádolta meg András herceget, hogy a brit királyi sarj állítólag képtelen izzadni, írja a CNN.

A perben, amelyben Virginia Giuffre a felperes, az alperes pedig András yorki herceg, II. Erzsébet brit királynő harmadik gyermeke, Giuffre jogi csapata egy New York-i bíróságon nyújtott be bizonyítási kérelmet.

Giuffre egy korábbi vallomásában azt állította, hogy 16 éves korában beszervezték a néhai amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein fiatalkorú lányokból álló hálózatába, akiket aztán Epstein és barátai szexre kényszerítettek. Guiffre azt mondta, hogy Epstein többek között András hercegnek is „kölcsönadta” őt.

A ma 38 éves Giuffre ugyanis azt állítja, hogy András herceg szexuálisan bántalmazta őt, amikor tinédzser volt Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell otthonában. „Epstein, Maxwell és András herceg arra kényszerítették a felperest, aki ekkor még gyermek volt, hogy akarata ellenére szexuális kapcsolatot létesítsen András herceggel” – állt az eredeti keresetben.

András herceg következetesen tagadta a vádakat, a BBC Newsnightnak adott 2019-es interjújában pedig azt mondta, hogy a nő állítása eleve képtelenség, hiszen

akkori egészségügyi állapota miatt nem is volt képes izzadni, ahogyan azt a nő állítja.

A Giuffre ügyvédei által benyújtott, újabb indítvány arra szólítja fel András herceget, hogy bocsásson a bíróság rendelkezésére

„minden olyan dokumentumot, amely az állítólagos egészségi állapotára, anhidrosisra, hypohidrosisra vagy izzadásképtelenségére vonatkozik”.

András herceg ügyvédei elutasítják a bizonyítást, és kifogást nyújtottak be a kérelemmel szemben „azzal az indokkal, hogy az zaklató, és olyan bizalmas és magánjellegű információkat és dokumentumokat kérne számon, amelyek lényegtelenek az ügy szempontjából, és ésszerűen nem számítanak elfogadható bizonyítéknak”.

Hozzátették, hogy András hercegnek nincsenek is birtokában ilyen átadandó dokumentumok.

Az indítvány tartalmazza továbbá András herceg Epstein gépein tett utazásainak részleteit, valamint Epsteinnel és Maxwell-lel folytatott kommunikációját.

A herceg egyébként a már említett 2019-es interjúban azt is mondta, nem emlékszik arra, hogy valaha találkozott volna Virginia Giuffre-vel, ugyanakkor a bírósági iratok között szerepelt egy fénykép, amelyen András és Giuffre együtt látható Maxwell londoni otthonában. András herceg az Epstein-botrány miatt 2019-ben le is mondott a királyi család nevében végzett feladatairól.

bMaga Jeffrey Epstein 2019-ben, rejtélyes körülmények között lett öngyilkos a börtönben, miközben az ellene felhozott vádak tárgyalására várt. A későb előzetes letartóztatásba került Ghislaine Maxwell tárgyalása eközben mindössze három hét után a végéhez ért, múlt szerdán az esküdtek az ellene felhozott hat vádpontból ötben bűnösnek mondták ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!