121 millió dollárt fizettek ki Jeffrey Epstein áldozatainak a szexuális bűnöző hagyatékából

2021. augusztus 9. – 21:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 121 millió dollárt fizetett ki az az alapítvány, amelyet a Jeffrey Epstein által szexuális zaklatásnak kitett nőknek hoztak létre. A pénzből 150-en részesültek.

Jeffrey Epstein két évvel ezelőtt lett öngyilkos manhattani börtöncellájába, ahová emberkereskedelem és kiskorúak megrontása miatt került. Az amerikai üzletember több mint egy évtizeden át működtetett egy olyan hálózatot, amelyben kis- és fiatalkorú lányokat kényszerítettek szexre.

Epstein halála után 600 millió dolláros vagyon maradt, ebből hozták létre az áldozatok számára is a pénzügyi alapot. Jordana Feldman, az alapítvány kezelője azt közölte, hogy a vártnál közel kétszer több igény futott be, és 225 jelentkező közül 150-en esetében tudták megállapítani a jogos igényt. Az alapból azok is részesülhettek, akik már korábban kaptak kártérítést. Epsteint egyszer már 2008-ban is elítélték, amiért kiskorú lányoktól kért szexuális szolgáltatást.

Feldman azt mondta, hogy a jogosult áldozatok 92 százaléka fogadta el a neki megítélt összeget, a többiek polgári peres eljárást indíthatnak.

„Büszke vagyok arra, amit sikerült elérnünk ezzel a programmal, de azt is elismerem, hogy semmilyen pénzösszeg nem fogja eltörölni azt az évekig tartó fájdalmat, amelyet ezek az áldozatok Jeffrey Epstein miatt elszenvedtek. Remélem, hogy a program az áldozatainak jelentős igazságszolgáltatást és egy lépést tett a gyógyulás felé vezető úton” – idézték Feldmant az alapítvány közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!