Věra Jourová nem pályázik harmadik mandátumra az Európai Bizottságban

2023. szeptember 26. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ki is mondta, hogy jóból is megárt a sok?” – kérdezett vissza Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke a Politico egyik beszélgetős eseményén hétfőn, amikor arról kérdezték, hogy indul-e harmadjára is mandátumért Brüsszelben.

Érdeklődtek nála arról is, hogy visszatér-e a cseh politikába, ám erre az előzőektől eltérően sem egyértelmű nemmel, sem egyértelmű igennel nem felelt, habár válaszából inkább arra lehet következtetni, hogy várhatóan ott is szünetelni fog, ugyanis azt mondta: tíz év után elférhet az embernek egy kis politikai detox, csak hogy „normális tudjon maradni”.

A harmadik mandátum kérdéséhez hozzátartozik, írja a Mandiner, hogy Jourovát 2014-ben Andrej Babiš volt cseh miniszterelnök jelölte a Bizottságba. Babiš és Jourová ANO 2011 nevű pártja jelenleg ellenzékben van, így sem biztos, hogy a cseh politikus megkapná a támogatást, ha újabb mandátumért indulna.

Jourová egyébként Magyarország hangos kritikusa, februárban azt mondta, hogy az európai politikusok „feleslegesen finomkodó korrektséggel” bánnak Magyarországgal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!