Bencsik: Jogunk van azt mondani, hogy ti, svédek, agyilag sérült idióták vagytok

2023. szeptember 25. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar kormánypártok nem nagyon akarják megszavazni, hogy Svédország is csatlakozhasson a NATO-hoz, leginkább azért, mert ebben a kérdésben Törökországhoz igazodnak, amely még szintén nem ratifikálta a svédek csatlakozását, és akik szintén – szép szóval – politikai nyomásgyakorlásra használják, hogy lehetőségükben áll késleltetni a csatlakozási folyamatot.

A skandináv ország a kormányközeli sajtóban is téma mostanában, legújabban Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője fejtette ki a véleményét erről a Hír TV Sajtóklub nevű műsorában.

Bencsik azt mondta a svédekről, hogy „ilyen idiótákat nem szabad beengedni a NATO-ba”. A fideszes megfejtőemberek Svédország elleni ellenszenvének kifejezésére az apropót továbbra is az a svéd iskolákban a tananyag opcionális részeként elérhető videó adja, amely a magyarországi demokrácia leépüléséről és az orbáni elnyomó hatalom terebélyesedéséről szól. (A videó egyébként 2019-es, és eddig sem titkolta senki a létezését, csak sejteni lehet, miért épp most vették elő kormánykörökben.)

A Demokrata főszerkesztője szerint a svédeknek „nem szabad puskát adni a kezükbe, képzeljétek el, hogy elkezdik használni. Nem lehet tudni, kire fognak lőni.”

Úgy látja, azt is meg kellene fontolni, hogy a svédek egyáltalán tagjai maradjanak-e az Európai Uniónak, mivel „rosszindulatú butasággal” legyártottak egy „propagandafilmet”.

„Nem szabad beereszteni a svédeket a NATO-ba, és nagyon meg kéne fontolni, hogy tulajdonképpen mi keresnivalója van egy ilyen ostoba, rosszindulatú, beteg országnak az Európai Unióban” – mondta Bencsik.

Szerinte ha Svédország „lediktatúrázhatja” Magyarországot, akkor „nekünk pedig jogunk van azt mondani, ti, svédek, idióták vagytok... agyilag sérült idióták”.

Bencsik András nemrég ugyanebben a műsorban jó hírként tálalta, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak. A videót nem sokkal később letörölték, a Médiatanács pedig – mindössze – 400 ezer forintos büntetést szabott ki a Hír TV-re. Bencsik a műsor másik adásaiban arról is beszélt, hogy kötelező lesz a homoszexualitás a Szigeten, az orosz–ukrán háborúban pedig a saját szavai szerint nyíltan az oroszoknak drukkol.

A svédek NATO-csatlakozásának véglegesítéséhez az összes tagország – ekkor éppen 30 – parlamentjének jóváhagyására is szükség van. A 2022 nyarán a ratifikálás az Egyesült Államoktól Szlovákiáig majdnem mindenhol megtörtént, 30 országból 28 rövid időn belül jóváhagyta a csatlakozási kérelmet. Ha ezen a többségen múlik, már tavaly szeptemberben teljes értékű taggá válhatott volna az északi ország. De Magyarország és Törökország halogatja a döntést. Ebben a cikkben foglaltuk össze, hogy miért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!