Már nem elérhető Bencsik András bubuzós videója

2023. március 29. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy lekerült a Youtube-ról az a videó, amiben vasárnap Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője jó hírként tálalta a HírTv Sajtóklubjában, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak.

Ahogy arról a hét elején írtunk, a HírTV vasárnapi Sajtóklubjában már majdnem félórája beszélgetett vendégeivel Bayer Zsolt többek között az ukrajnai háborúról, Amerikáról, egy esetleges harmadik világháborúról, amikor a 28. percnél Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője miután arról beszélt, hogy a harmadik világban sokan szurkolnak Amerika bukásának, egyszer csak jó hírként tálalta, hogy Ugandában LMBTQ-ellenes törvényt hoztak, ami szerint kivégzik azokat a melegeket, akik összeházasodnak.

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik” – mondta mosolyogva Bencsik András. Az újságíró bubuként a melegeket emlegette, majd arról beszélt hosszan, hogy ez egy üzenet az afrikai ország részéről.

Az amerikaiak tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek.

És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi

– mondta.

Az adás miatt bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, ami alapján a Médiatanács hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja a műsorszámot. „ Az NMHH-hoz beérkezett bejelentések nyomán indult ügyekben született döntésekről azok megszületését követően, a megszokott fórumokon haladéktalanul tájékoztatást adunk” – írta a Telex kérdésére az NMHH.

Arról is írtunk, hogy szerdán elérhetetlenné vált Bayer Zsolt, a Sajtóklub műsorvezetőjének Facebook-oldala is, de azt egyelőre nem tudni, hogy ki tette elérhetetlenné, és miért. Nemrégiben írtunk arról is, hogy törölték a Pesti Srácok csatornáját, a PS TV-t a YouTube-ról. A YouTube Jeszenszky Zsolt műsorának két adása miatt adott először, majd másodjára is figyelmeztetést a PS TV-nek. Arról sem a lap, sem a Pesti Srácok nem ír, mi volt a harmadik szabálysértés oka, ami miatt a YouTube végül törölte a csatorna teljes tartalmát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!