Törölték a Pesti Srácok YouTube-csatornáját

2023. március 24. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

Törölték a Pesti Srácok csatornáját, a PS TV-t a YouTube-ról, írja a Media1 a kormánypárti lapra hivatkozva. A csatornának több mint 54 ezer feliratkozója volt a Social Blade adatai szerint, megtekintéseik pedig napi 70 ezer körül mozogtak – de volt olyan nap az elmúlt két hétben, amikor 240 ezer megtekintést produkált a csatorna.

A PS TV még tavaly ősszel fogott komolyabb tartalomgyártásba, miután a 2022 nyarán megszűnt Pesti TV több alkotója és műsorvezetője is itt folytathatta a műsorkészítést. Ezen a csatornán mutatott be például egy vlogger egy szíriai videót úgy, mintha az Ukrajnában készült volna – az eset miatt később a Pesti Srácok főszerkesztője kért elnézést.

A Media1 arról ír, hogy a YouTube Jeszenszky Zsolt műsorának két adása miatt adott először, majd másodjára is figyelmeztetést a PS TV-nek. Arról sem a lap, sem a Pesti Srácok nem ír, mi volt a harmadik szabálysértés oka, ami miatt a YouTube végül törölte a csatorna teljes tartalmát.

Frissítés!

A Google így kommentálta a csatorna törlését a Media1-nek: „minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában.”

A véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatban pedig azt írta a Google: „Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Pesti Srácok összetűzésbe került a YouTube szabályaival: 2020 elején azért törölték kétszer is a kormánypárti lap videócsatornáját a platformról, mert illusztrációként felhasználtak egy filmrészletet egy pedofil pornófilmből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!