Júliustól online formában működik tovább a Pesti TV

2022. június 28. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

Júliustól online formában működik tovább a Pesti TV, a Pesti.tv oldalon megjelenő videós tartalom egy egységet képez majd a PestiSrácok.hu-val – mondta Vaszily Miklós, Pesti TV-t működtető Progress Média Hungary Kft. társtulajdonosa a VG-nek adott interjújában.

Május elején írtunk arról, hogy a jelenlegi formájában megszűnik a 2020-ban indult Pesti TV, amit annak idején a fiatalos Fidesz projekt zászlóshajójának szántak. A csatorna nézettsége azonban jelentősen elmaradt a várakozásoktól. Vaszily most azt mondta: „Az elinduláskor is jeleztem, hogy ez egy startup kísérlet, amelyet két éven belül felülvizsgálunk. Ez az ősszel lett volna esedékes, de mivel a következtetéseinket a nyári holtszezon nem befolyásolta, előrébb hoztuk.

A tulajdonosi álláspont az, hogy ennek a tartalomnak televíziós csatorna formájában a mai magyar médiatérben nincs piaci racionalitása.

Mivel viszont a tartalmat más közlési felületen alapvetően jónak találjuk, a műsoroknak kialakult egy törzsközönsége, az azokat előállító csapat lelkes és sikeres formátumokat is bemutatott, ezért az online folytatás lehetőségét megteremtjük, sőt még annál is többet.”

Vaszily hozzátette, hogy létrehoznak egy leánycéget, amely a szolgáltatója lesz a Pesti.tv-nek, valamint a PestiSrácok.hu oldalnak is. Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és a Pesti TV programigazgatója tartalmi vezetői pozíciót visz majd az új projektben.

„A Pesti.tv júliusban startol, az itt megjelenő videós tartalom egy egységet képez majd a PestiSrácok.hu-val. Azzal, hogy a tartalom megfelelő területre kerül, a televíziós költségvetéstől pedig megszabadul, így lényegesen kikönnyebbült a finanszírozása, a projekt értelmezhető formában tud működni. Úgy gondolom, hogy a televíziós és a tartalomgyártási piac is akkor tud fejlődni, ha adunk teret a kísérletezésnek. Ennek megfelelően szerintem mindenképp hasznos volt elindítani a Pesti TV csatornát, a működési tapasztalatokból pedig levontuk a megfelelő következtetéseket” – mondta Vaszily.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!